Proposed highways per capita

Това е километричен знак от “предложена” магистрала.
Превръщаме се във виртуална държава с виртуални магистрали и съвсем реални километрични знаци.

What’s missing on the milestone

direction=up
marker=mirage
ref=lala1

;O)

Не виждам някакъв проблем с виртуалните магистрали. Предполагам че проблема е с реалните километрични знаци. Ако ползвахме правилния таг (proposed:highway=milestone или highway=proposed + proposed=milestone) може да излезем на първо място в класацията :). Пингвам @foreigner037, защото той се занимава с тях.

Аз също не разбирам на кого и по какъв начин точно пречат тези трасета. Нито се виждат, нито алгоритмите за навигация ги вземат в предвид, нито хвърлят грешки при валидиране. Също така, единствените трасета, маркирани като proposed, са А7 и недостроените части на Хемус и Струма, все обекти в напреднала фаза. Никой не си е позволявал да добавя съчинени трасета или съвсем далечни планове. Преди време беше добавено трасето на А5, но го премахнах, защото досега известната информация е че такова все още няма избрано.

Относно milestones, малко не разбирам логиката на Пламен какво точно значи че съществували като реални обекти, след като самото трасе също е реален обект и съществува в същата база. Това настрана, съгласен съм с неговата гледна точка и когато имам време ще оправя таговете, включително и на Хемус, макар и ползите от това начинание за мен лично да са съмнителни.

Има смисъл от тази дискусия. Подходът на OSM по принцип е да описва реалната ситуация на място а не теоретични обекти, които не могат да се валидират с посещение на описаните координати. В уикито за highway=proposed пише изрично, че не е препоръчано да се въвежда без дискусия с картографското общество от района.

1 Like

Редно е според мен да се разграничава какъв точно е статуса на обекта, който се въвежда. Тук пак ще повторя, че никой не си е позволявал да добавя собствени виждания или обекти в съвсем начална фаза, което също съм съгласен че не е добра идея. Всички трасета, добавени с highway=proposed, са в много напреднала фаза и детайлите около тях са общо взето изяснени. Това включва одобрено трасе на ниво ОВОС и ПУП, извършени отчуждения, нанасяне в сайта на АГКК, както и сключени договори със строители и надзор.

Страницата в уикито на highway=proposed не е ъпдейтвана съществено от 2015, още преди OSM да сменят рендера на Carto и да скрият всички планирани обекти, така че не съм сигурен колко е актуално това. Ако има някакъв съществен аргумент, че такива промени ще повлияят по някакъв негативен начин на потребителите, било то чисто визуално, чрез грешно рутиране или подвеждаща информация и бъркане на статистики и тн, то тогава цялата дискусия е безсмислена и тези отсечки трябва да се изтрият възможно най-скоро.