Poštne poslovalnice

Vsaka poštna poslovalnica ima svojo poštno številko, npr. pošta na naslovu Cesta v Mestni log 81 ima št. 1102 Ljubljana. Kako to številko, ki pa ni nujno enaka poštni številki poštnega okoliša poslovalnice, zapisati v OSM? Vidim, da je za mariborske pošte povsod

čeprav ima Maribor veliko različnih poslovalnic. Upam, da sem jasno vprašal.

Mislim da bi bilo pravilno v postal_code zapisati dejansko številko pošte. Tudi imena vseh pošt v Mariboru niso “Maribor”. Načeloma ima vsaka poslovalnica svoje ime. Jaz raje ne vpišem imena in poštne številke, če nimam točnega podatka, tako vsaj veš da ta informacija manjka. Mislim da je to bolje kot pa da vpisuješ generične, tehnično gledano napačne, podatke.
Drugače pa lahko za kakšno referenčno številko oziroma nek bolj ali manj unikaten identifikator objekta uporabiš tag “ref”. Ampak mislim da v primeru pošte to ni smiselno, razen če poznaš kakšne reference pošt, ki nimajo veze s poštnimi številkami.

Na http://www.posta.si/poslovalnice/491/Poiscite-najblizjo-poslovalnico-za-storitev-ki-jo-potrebujete?city=Maribor&settlement=&address=&zip=0&service=-1&x=81&y=11 je spisek mariborskih poslovalnic Pošte. Iz tega bi sklepal, da ima poslovalnica ime npr. “2104 Maribor”. Veš ti za kakšne druge reference in imena?

Kakšen je torej dogovor, kaj napišemo kam?

Jaz bi predlagal uporabo addr:postcode. Imena so pa izgleda da ista vseh poslovalnic v kraju. Vsaj na pošta.si ni nekih sprememb.