Polders Schiermonnikoog

Op de Benelux Fietskaart (20/6) staan de polders van Schiermonnikoog nog als polder. Na de hevige regenval van de afgelopen week staan ze op de light versie (27/6) onder water. Zijn er nog andere gebieden in Nederland overstroomd door de zware regenval?

Ik zie dat de kustlijn daar afgelopen vrijdag is veranderd: http://www.openstreetmap.org/browse/relation/1636874
Op de OFM lightversie verdwijnt het eiland bij lagere zoomlevels (ik denk dat ie de kustlijn niet ziet, alleen de tag place=island)
Place=island wordt niet gerenderd op mijn kaart bij die lagere zoomlevels, dat kan ik wel aanpassen.

Echter de geofabrik inspector ziet daar ook geen coastline meer, mogelijk zal Schiermonnikoog binnenkort ook verdwijnen van de osm kaart:
http://tools.geofabrik.de/osmi/?view=water&lon=6.22924&lat=53.47289&zoom=12&overlays=coastline,coastline,simple_islands,coastline_nodes,rivermouths,coastline_not_simple,coastline_unconnected

Geen idee wat hier fout is.

Dat is mijn stomme fout. Ik had een nieuwe kustlijn van Schiermonnikoog met de gegevens van 3dShapes gecreëerd en heb van de oude kustlijn (van AND) de tag “natural=coastline” verwijderd. Voor het eiland zelf heb ik net als bij Ameland een relatie gemaakt, zodat ik niet ongeveer 1500 nodes moetst tekenen. Deze keer had ik echter de natural=coastline op de relatie geplaatst, dit had op alle onderdelen van de relatie moeten zijn. Ik pas mijn fout nu aan en hoop dat het zometeen goed is.
Gelukkig rendert Osmarender het na een aanvraag snel. Mochten er dan nog problemen zijn, zal ik mijn changesets terugdraaien.

Excuses voor het onder water zetten van 's lands mooiste eiland.

edit:
En ik had nog een fout gemaakt: Bij een kustlijn dient het land altijd aan de linker zijde van de way die de kust beschrijft te liggen.

edit 2:
Het gemaal van Schiermonnikoog heeft zijn best gedaan en het eiland is weer uit de zee herrezen.
Het kan wel een tijdje duren voordat de correcties zichtbaar worden op verschillende kaarten, dit is afhankelijk van hoe vaak er een update gemaakt wordt, wat bij de lage zoomniveau’s voor sommige kaarten enkele weken kan zijn. Bij Osmarender/Tiles@Home is het eiland wel weer droog.

Er is in JOSM ook een http://wiki.openstreetmap.org/wiki/JOSM/Plugins/ContourMerge plugin die handig is als je de een stuk van een way (of area) met een ander stuk wil laten samenvallen. Handig voor het mergen van de coastline.