Planet e komunitetit per vitin 2017

Përshëndetje,

cilat mendoni që janë aktiivtetet dhe fokusi i komunitetit për vitin e ardhshëm 2017?


Lee Turtle*

Pershendetje,

Nga takimet e meparshme qe jane bere nga komuniteti shqipfoles i OpenStreetMap planet dhe fokusi per vitin 2017 jane keto:

1.Do kemi evente ditore, nje per cdo muaj minimalisht(me qellim shtimin e editimeve ne OpenStreetMap dhe rritjen e numrit te kontribuesve).

2.Planifikojme te organizojme nje OSM weekend ne shtator (nje fundjave e dedikuar vetem OpenStreetMap e cila do permbaje wokshops dhe ligjerata)
Gjate OSM weekend dita e pare do jete me prezantime ndersa dita e dyte do kete workshops dhe nje grup qe do dali ne terren te editoje me maps.me ose mapillary ku do te kene mundesi dhe te filmojne me kamera.

3.Krijimi i nje mailing list dedikuar komunitetit shqipfoles OpenStreetMap (Tashme eshte krijuar, do ju dergoj me shume informacion ne nje postim te vecante).

  1. Planifikojme nje aktivitet ne Shkurt ne Insitutin Harry Fultz, i cili do konsistoje ne nje editathon ne te cilin do mund te marrin pjese nxenesit e asaj shkolle.

te gjitha keto do i bejme per te zgjeruar komunitetin e te perfshijme sa me shume njerez.

Cheers,
Anisa.

Shumë ide të bukura dhe interesante!
Përgëzime!

Denisi