place=city versus admin_level=10

Gebruiker emvee [1] maakte me attent op het bestaan van twee soortgelijke relaties voor de ‘stad’ Rotterdam: de eerste getagd met place=city (ooit door mij gecreeerd, waarschijnlijk uit een eerdere polygon) [2], en een tweede met boundary=administrative en admin_level=10 [3]. De laatste lijkt mij een redelijk getrouwe weergave van de woonplaats Rotterdam binnen de gemeente Rotterdam, en daar wil ik niet aankomen.

De eerstgenoemde genoemde relatie echter zit me niet lekker: het is op dit moment niet de woonplaats, maar ook niet de bebouwing. De wiki is er niet duidelijk in de te kiezen grenzen voor een place=city area [4-6]. Zoals ik het nu zie is admin_level=8 de gemeente, admin_level=10 een woonplaats binnen die gemeente, en dan zou place=city de bebouwing binnen die woonplaats kunnen zijn. Maar voor ik met dat idee aan de slag ga, wil ik graag horen hoe anderen daar over denken.

[1] http://www.openstreetmap.org/user/emvee
[2] http://www.openstreetmap.org/browse/relation/1231580/
[3] http://www.openstreetmap.org/browse/relation/1411101/
[4] http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:place
[5] http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Place
[6] http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:place%3Dcity

Dank, en groet,

J-----. (Jeroen Muris)

Jeroen,

Ik vind dit ook nog al verwarrend. Ik zie in je lijstje niet de volgende Wiki: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Admin_level#10_admin_level_values_for_specific_countries.

Er zijn volgens mij officiele grenzen (gemeente, provincie, stadsdelen) en gebieden die men volgens volksgebruik aanduid als stad of dorp. Die zijn niet altijd in overeenstemming met elkaar.

Er is al eens een discussie geweest: http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=2924, of die je helpt weet ik niet.

Hugo

Ik zou voor place=city in een geval als Rotterdam helemaal geen relatie (of polygon) gebruiken. Ik zou er een node op de Coolsingel mee taggen.