Pijltjes naast LF-routes

Het viel me op dat in Potlatch2 naast de LF-route aanduiding dubbele pijltjes staan.

Ze kunnen naar links, naar rechts of beide kanten uitwijzen, dus ik vermoed dat het met 1 of 2-richtingsverkeer te maken heeft.

Bij het Prof. Tulpplein in Amsterdam viel me op dat bij LF2, LF7 en LF20 op beide 1-richtingsdelen van het plein de pijlen dezelfde kant op wijzen, nl. naar rechts. Onder ‘Advanced’ staat er ‘backward’ of ‘forward’ of niks.

Ik kan geen documenatie vinden van wat de pijlen betekenen?

Kloppen de pijlen, en wat betekenen ze precies?

Zie http://www.openstreetmap.org/?lat=52.360158&lon=4.905185&zoom=18&layers=M

Inderdaad, Jan. In Potlatch2 “Simple” view zie je het knopje met opdruk >> enz. In “Advanced” view zie je bij de relatie in de kolom ‘role’ niets (<>) of ‘forward’ (>>) of ‘backward’ (<<).
Dit geeft aan dat de route in één richting te fietsen is* (dat is bijna altijd een consequentie van eenrichtingverkeer).

Ldp heeft het gebruik van forward/backward in (fiets) route relaties op zijn wiki user page denk ik helder uitgelegd.
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/User:Ldp.

*Dat zou ook kunnen gelden voor wandelroutes, maar meestal niet; het toeval wil dat ik net een klein stukje van het Pelgrimspad heb gelopen waar het inderdaad apart is bewegwijzerd, bij een rotonde en ik voor het eerst op het Pelgrimspad met forward/backward moet werken).

Dank!

Het is inderdaad een duidelijke uitleg.

Ik heb dit al toegepast op http://www.openstreetmap.org/?lat=52.372605&lon=4.900556&zoom=18&layers=M , waar een stukje LF2/LF7 ontbrak op de Nieuwmarkt.

Mmh. Ik merk dat het voor iedereen, in Potlatch2 Simple view, zo wel heel erg eenvoudig is geworden om de forward/backward rollen in een routerelatie te vernachelen. Dat was bij Potlatch 1.4 een stuk moeilijker (omdat je moest bedenken dat je forward of backward erbij kon intypen).

{dit is geen opmerking over jou werk aan LF2, Jan!} :slight_smile:

Dus, als ik het goed begrijp:

Hier aan de Weteringschans (http://www.openstreetmap.org/?lat=52.361277&lon=4.886246&zoom=18&layers=M), waar je aan 1 kant een vrijliggend fietspad hebt (één-richting), moet je eigenlijk de LF20 aan beide kanten apart intekenen, met ‘role=forward’.

Toch?

Ik heb dat zo op een stuk Weteringschans gedaan.
Elders zie ik nog aan 1 kant de LF20 lopen, in 2 richtingen, op een weggedeelte dat 1-richting is. Dat is dan onjuist, neem ik aan, en zou eigenlijk gecorrigeerd moeten worden.

Graag bevestiging, ik ben hier nog maar net mee bezig, en enigszins onzeker :slight_smile:

Zo zou ik het doen (omwille van dat vrijliggend fietspad). En ik zie niet hoe het anders moet, met zo’n complexe weginrichting.

Hoe dat op een ander stukje uitwerkt, hangt af van de situatie ter plaatse.
Mogen fietsers in beide richtingen fietsen op het weggedeelte dat 1-richting is?
Zo niet: hoe wordt LF20 bewegwijzerd?
Heb je een permalink?

Het wegstuk dat volgens mij niet helemaal goed is ingetekend is nr. 7372307. Het klopt dat dat 1-richting is, maar de LF20 loopt er in 2 richtingen overheen. Aan de andere kant van de weg loopt een 1-richting fietspad, dat is ook juist ingetekend, maar zonder LF20.

Nou ben ik toch al een keer of 10.000 over de Weteringschans gefietst, en nou weet ik nog steeds niet uit m’n hoofd hoe de bordjes precies staan :slight_smile: Maar het lijkt me buiten twijfel dat je aan de rechterkant moet fietsen - tegen de verkeersrichting infietsen is niet zonder kleerscheuren te doen op de Weteringschans.

Link: http://www.openstreetmap.org/?lat=52.361277&lon=4.886246&zoom=18&layers=M

Ik kom tegenwoordig niet vaak op de Weteringschans, maar een blik op Google Streetview (als het nog kloppend is) leert mij dat je gelijk zal hebben.

Edit: maar voor de zekerheid, zou ik je aanbevelen om een keer langs te gaan en het te controleren. Ik stop zelf niets in OSM zonder het zelf bewust meegemaakt te hebben. :slight_smile:

Ik ken de Weteringschans goed.

Ik heb de LF20 over 2 rij-richtingen uitgesplitst waar toepasselijk, en het gat in de LF20 gedicht bij het Leidseplein.

Dank voor het commentaar!