Pic4review komuś to działa?

Witam

Na SC jest link do tej strony ale na 2 tel to nie za bardzo działa.

Ktoś to używał i coś może powiedzieć?

Mi też nie działa.

Pomysł niezły, ale kojarzę, że sporo było błędnych edycji spowodowanych przez Pic4Review.

1 Like

Ja pamiętam, że było ciężko coś sensownie zmapować. W praktyce sporo zadań na tej stronie nie dało się rozwiązać przy pomocy samego streetview.

Osobiście to bardzo dużo zadań tak rozwiązuję przy pomocy “własnego street view” - zapis z rejestratora w samochodzie :slight_smile:

@Tomkow1933
Pic4Review w zamyśle to jest/było naprawdę fajne narzędzie i ma/miało potencjał tylko były z nim 2 problemy o czym wspomniał @starsep

1. Zadania były źle zrobione – nie wiem kto je tworzył i na jakiej zasadzie, ale powodowały psucie tagów przystanków autobusowych w Warszawie.
  2. Z jakiegoś powodu użytkownicy, którzy to robili, w większości robili to źle (nie jestem w stanie stwierdzić dlaczego, może to być trochę to samo co z maproullete), np. mając na zdjęciu mapillary przystanek gdzie widać kosz/ławkę/wiatę, klikali “nie ma kosza/ławki/wiaty” :man_shrugging:

Większość zmian, która powstała za pomocą tego edytora została niestety w Polsce wycofana.

Ja tego używałem do oznaczania, czy na przejściach dla pieszych są obniżone krawężniki. Do tego się akurat całkiem nadaje, tylko trzeba się orientować, że zdjęcia niekoniecznie pokazują akurat ten krawężnik, który wychodzi z mapy.