Paden in woonerf

Wat te doen met een smal pad dat officieel onderdeel is van een woonerf (en voorzien van een desbetreffend bord)? Als ik het ‘tag’ als woonerf, wordt het net zo breed afgebeeld als de ook voor auto’s begaanbare delen. Een visueel onderscheid lijkt me echter van belang.
Voorlopig heb ik zo’n pad toegevoegd als voetpad, ook toegankelijk voor fietsers.

Je kunt hem ook als path erin zetten. Zeker als er geen borden bij staan.
Dan laat je fiets en voetganger in het midden.
Path is default niet voor motorvoertuigen.

HenkL, voeg doorgaande paadjes en achterommetjes in als highway=path. Zonder G5 (woonerf) en G7 (voetpad) is het dan een pad en werkt Dick zijn oplossing. Je kunt er ook de breedte (width) aan toevoegen, een pad met paving_stones:30 (30x30), 3 tegels breed=0,90 + 0,10 x 2 opsluitbanden, maakt 1.10 m. Daar kan geen auto door. Zo de breedte bepalen kan in de praktijk en is altijd achteraf op een foto te zien. Breder dan komt er steeds 0.30 cm bij, dit werkt ook bij de gangbare de zogeheten tuintegels 0.40 x 0.60. Vaak staat of stond er op een van de beide uiteinden een paal (bollard) om de doorgang te belemmeren.

paving_stones:30
kwam er van de week achter dat dit niet meer mag.
paving_stones heeft een heel andere indeling gekregen.

http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:surface

Dank voor de reacties. Ik maar er een gewoon pad van, met klinkers (paving_stones).

De gemeente heeft hier soms merkwaardige keuzes gemaakt. Dit betreffende pad is voorzien van het officiële verkeersbord erf (G5); 50 meter verderop is een soortgelijk pad voorzien van borden ‘fietspad’ aan de ene kant en ‘voetpad’ aan de andere.

Allroads, en dan mis ik nog de verschillende typen gebakken klinkertjes, als Waalformaat, IJsselformaat ed. Persoonlijk denk ik dat het te ver gaat en zal ik koersen op paved, wat ik al een tijdje deed voor achter paadjes en natuurlijk kan ik terug kijken in het archief. We geven de verbanden van straatwerk aan, doen we dat dan ook voor gewoon metselwerk van gebouwen en de stijl van het gebouw, dan is er nog een boel te doen, denk ?
Ik realiseer me dat het een proposal is en kijk daar wel even.

Hendrikklaas, je bedoelt zoiets als dit voorstel: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Proposed_features/Paving_stone_details ?

Dat voorstel gaat diep in op straten, maar ik mis de tegels, die in Nederland massaal worden gebruikt.

En het gaat me een paar mijl te ver om klinkerverbanden, klinkervormen, etc te gaan taggen.

Als ze nu gewoon eens iets bedenken als tegels en klinkers dan zijn we klaar.

@Escada, kijk eens bij #4, maar ik ben al voor Tordanik bezig, als we de verbanden op wegen aan gaan geven kunnen de soortgelijke metselverbanden er ook wel bij, soms nagenoeg hetzelfde :wink:
Dick, 2 - 3 zijn tegels 40x60 en 25 hexagoon, 1 zijn cobblestones net als 4 en 5 beton klinkers. In de rij mis ik de BKKs (Beton Klinker Keien) maar ook de oude gebakken kleien klinkers die in verschillende formaten regionaal werden gebakken. Om op de betonklinkers terug te komen zie link https://www.google.nl/search?q=betonklinkers&biw=1366&bih=597&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&sqi=2&ved=0CE8QsARqFQoTCMfwy_rY7McCFWqa2wodr9YLcg hoeveel soorten dacht je, voor mijn gevoel schiet Tordanik zijn doel voorbij.
Bovendien zijn de leg patronen deels gelijk aan de verbanden die bij metselwerk worden toegepast, gaan we die dan ook voor huizen gebruiken zie link https://www.google.nl/search?q=betonklinkers&biw=1366&bih=597&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&sqi=2&ved=0CE8QsARqFQoTCMfwy_rY7McCFWqa2wodr9YLcg#tbm=isch&q=metsel+verbanden&imgrc=_

Oeps, verkeerde topic .
(Met smartphone zijn de lettertjes kleiner :slight_smile: )