Overwegen

Voor nagenoeg iedere / veel overwegen staat een verkeersbord met het type nummer dat een aanduiding is voor de vormgeving van die overweg. IMHO wordt dit weinig meegenomen bij de node overweg, zou dat op zijn minst handig zijn om die informatie in OSM vast te leggen ?

Dag Hendrikklaas,
In de gemeente Vught zal dat helemaal niets opleveren, want bij geen enkele overweg in Vught (ik woon langs het spoor) is ook maar iets te vinden dat die overweg classificeert.
Hoe zou dat bord eruit moeten zien? Waar staat het? Hoe groot is het? Kleur?

Driehoekig, rode rand, wit veld en zwart overweg symbool met een dieplader, RVV J01 met onderbord OB 01583 in een combinatie. NS heeft er een mooi boekje of gids over zodat je als chauffeur niet klem loopt met een dieplader en een trein de doorgang verhinderd, met alle type nummers die voorkomen.
http://www.informatiebord.nl/p/1583/verkeersborden-rvv/onderborden/verkeersbord-rvv-ob-overweg-onderbord-verhoogde-overweg/ en http://www.informatiebord.nl/c/30/verkeersborden-rvv/waarschuwingen/
Je opmerking verbaast me Marc want dat ding stond zelfs op bijna of nagenoeg in onbruik geraakte overgangen, ik dacht als wandelaar dat dat ook in Vught heeft gespeeld.

Die borden zie je steeds minder, omdat ze bij een goed ontworpen overweg niet nodig zijn.

Toch nog eentje voor je gevonden, maar de meeste overwegen (in Vught) hebben dat bord dus niet.

En zoals Cartinus al opmerkte is het voor goed ontworpen overwegen ook helemaal niet meer nodig. Het door mij gevonden bord staat bij een overweg waarbij de vrachtwagens een flinke bult overmoeten.