Overpass ook beschikbaar op andere server (tevens brug/layer)

Er draait sinds kort een overpass versie op een russische server.
Hij heeft een kleine kosmetische update gehad, draait wat sneller en je ontlast daarmee ook de standaard server die wel eens overbelast dreigde te raken.
Verder doet hij alles wat hij moet doen.
https://maps.mail.ru/osm/tools/overpass/

Een testje gedaan met alle bruggen in Nederland om te zien of ze wel/niet de layer=* tag bij zich hebben (wat eigenlijk wel zou moeten).

Hieronder zie je alle bridge=yes die wel een layer=* hebben.

En hieronder zie je alle bridge=yes die niet de layer=* hebben. Dat zijn er best nog veel!

Goede tip! Volgens mij is deze server veel sneller dan de normale Overpass-server.

Naar aanleiding de opmerking van Marc, alle bridge=yes die niet de layer=* hebben. Dat zijn er best nog veel!, een vraagje. Een brug met (hoogste punt) op maaiveld niveau krijgt die altijd een layer tag ? Of kan het ook zijn dat het onderliggende de tag layer=-1 krijgt en de brug geen tag.

De layer tag is vooral van belang voor het renderen van de kaart omdat je dan op de juiste manier kunt laten zien welke objecten over elkaar heenliggen in de juiste volgorde, zodat een brug niet onder de rivier wordt getekend waar hij overheen gaat!
Bijna altijd gaat een brug ergens overheen, maar heel soms zijn er situaties waarbij een brug ergens overheen gaat maar ook ergens onderdoor!
Zie hier bv. de complexe bruggen bij mij in de buurt:

De Koningsweg is layer 2, en de wandelbrug die daar (met een boog) onderdoor loopt heeft dan layer 1. De fietsbrug en de wandelbrug die krijgen dan ook weer layer 2.
In dit geval is een andere oplossing alleeen maar ingewikkelder.
Er zijn ook situaties waarbij een brug over een ravijn gaat, waarbij onder die brug geen verkeer/rivier is, en in die situatie heeft de toevoeging van de layer tag niet direct zin (maar kan ook geen kwaad).
Jouw vraag om het onderliggende de tag layer=-1 te geven kan wel, maar dat wordt weer lastig om te renderen, want welk deel is dan precies -1? En wat gebeurt er met andere zaken die op datzelfde gebied liggen en die dan mogelijk ten opzichte van andere objecten ineens eronder komen te liggen?
Als je alleen de brug met layer aangeeft, is het heel duidelijk waar het hoogteverschil effectief is.