Oulun yliopisto ja Raatinsaari solmussa

Osaako joku kokeneempi kartoittaja sanoa, että mitä tolle Oulun yliopistolle
http://www.openstreetmap.org/#map=17/65.05888/25.46524
ja Raatinsaarelle on käynyt?
http://www.openstreetmap.org/#map=16/65.0200/25.4611

Yritin katella JOSMissa noiden objektien historiatietoja, mutten nyt saanut kiinni että onko toi kiusantekoa, vahinko vai onko toi renderöijä muuten vain lähtenyt laukalle…

Huh! Onpa vängän näköinen virhe!

Lähemmin tutkien ensimmäisessä tapauksessa kyse on koko yliopistokompleksin rotaatiosta (onnistuu ainakin JOSMissa helposti ctrl+hiirellä). Onneksi on jo korjattu http://www.openstreetmap.org/changeset/46084351#map=15/65.0591/25.4677 käyttäjän Karriz toimesta.

Harmi, että joku jättänyt vahingossa noin ja kiitokset korjauksesta.

Katselin joku aika sitten tuota Oulujoen suistoa, ja oma arvaukseni on, että siellä on merenranta (natural = coastline) ja relaatioissa käytetty vesistö (natural = water ) solmussa keskenään. Oma teoriani on, että pitäisi päättää kumpaa milläkin alueella käytetään ja käyttää vain sitä. En ole kuitenkaan yrittänyt “korjata” mitään ja siten tarkistaa oliko vika siinä.

Mitään selkeää vikaa en tageista sinällään löytänyt niin tuo teoria jäi jäljelle.

Tai sitten ei.

.

Onko tuohon jotakin virallista tai muuten sovittua rajanvetoa olemassa että missä jokisuisto loppuu ja mistä meri alkaa?

Luulisi, että kun meri on kohtuu valtava relaatio, niin sillä piirrettäisiin enemmän isoja linjoja ja sitten suistossa olevia saaria ja muita menisi riverbankin sisään pienempine yksityiskohtineen.

http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:natural%3Dwater
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:waterway%3Driverbank
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:natural%3Dcoastline

Noista se kaiketi se “virallisin” pitäisi ilmetä. Yleensä olen nähnyt, että jossain kohdassa coastline menee joen poikki ja samasta kohtaa yläjuoksulle päin lähtee joki.

Kokeilin eilen poistaa natural=water määrittelyn “hartaanselkä” reaatiosta - ei auttanut, eli ei muutosta renderöintiin. Nyt en tiedä mikä tuolla alueella on rikki.

Erehdyin. Nyt alkaa tasolla 15 näkyä saarien muodot, eli coastlinen renderöinti kestää sellaisen kuukauden vähintään. Eiköhän tuo pikkuhiljaa tule tarkemmillekin tasoille.

.

Täältä löytyi vastaavanlainen vedenpaisumus, mutta vain zoomaustasolla 14? http://www.openstreetmap.org/#map=14/64.2459/29.8114. Mitähän tuollekin voisi tehdä?

Mitä tahansa siellä oli ollutkin vikana, se on jo aiemmin korjattu ja taso 14 oli vielä renderöimättä. Nyt näyttää paremmalta.

.