Ограничење брзине на аутопуту и OsmAnd

Да ли неко ко користи OsmAnd може да ми потврди да ли је сада ограничење на аутопуту ка Нишу 60 км/часу?
Колико видим постоји условно ограничење када је снег, а изгледа да је оно мени сад активно. А то прави русвај у навигацији…

Jel koristis OsmAnd Live? Posto ima bug kada postoji conditional uslovi u OsmAnd-u da krene da koristi te “conditional”-e. Generalno je ceo OsmAnd Live jako bagovit, pa probaj bez njega. Ja sam primetio to isto, ali je bilo zbog live-a. Ako nije Live, javi odakle ti OsmAnd mape (zvanicne mesecne ili hrvatske, ili neke trece?), pa mogu i ja da probam.

Мапу сам скинуо са https://download.osmand.net/list.php , а OsmAnd Live немам појма шта је. Чим нађем мало времена планирам да на нашем серверу генеришемо мапе бар за Србију у ћириличној и латиничној варијанти.

Сличан баг је пријављен https://github.com/osmandapp/Osmand/issues/1329 , а изгледа да је и снег превише специфичан (а и како ће телефон да зна да ли је снег на путу !?!).

Hm… meni ovo radi generalno. Jednom mi se desilo da sam čačkao po telefonu i štiklirao “Consider temporary limitations” i to me je zeznulo kao ovo tebe. To je nova opcija, možeš da je nađeš u postavke->postavke navođenja->vožnja, a može se doći do nje i kada se startuje navođenje, pa klik na “Opcije” (sve ovo ako koristiš srpski prevod).

Ajde proveri to, pa javi. Ako nije ni to, ja bih kačio issue na GitHub za OsmAnd.

Conditional и temporary би требало да су два одвојена појма, сваки са својом наменом.

https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Proposed_features/temporary_(conditional)
https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Conditional_restrictions

У сваком случају мислим да је ово баг који треба пријавити.
Такође, није конзистентно ни уношен овај таг

    <tag k="maxspeed:conditional" v="60 @ (snow)"/>
    <tag k="maxspeed:conditional" v="60 @ snow"/>