OSM-talk-listalla ehdotetaan Corine-alueiden poistamista

https://lists.openstreetmap.org/pipermail/talk/2017-February/077548.html

Vaikea päättää mitä mieltä olisi, ehkä +0. Voisi olla parempi poistaa ne, mutta siellähän ne Itä-Suomen polygonit ovat olleet jo vuosikausia, eikä niistä hirveästi haittaakaan taida olla.

-Jukka Rahkonen-

Minusta olisi parempi korvata Corine -aineisto Metlan avoimella aineistolla, jos vaan lisenssi antaa myöten.

http://kartta.metla.fi/
ja
http://kartta.luke.fi/

Käsittääkseni noita aineistoja on näytillä MML:n Paikkatietoikkuna palvelussa, löytyvät kun hakee karttatasoista “biomassa”. Esim. Kasvupaikka ja Kasvupaikan päätyyppi saattaisivat olla sopivia aineistoja. Vaikuttaa siltä, että aineisto on tarjolla ainoastaan rasterimuodossa, eli rasteri-vektori -muunnoksen joutuisi tekemään ja jonkin verran yleistämistä. En osaa arvioida kuinka iso tai hankala työ olisi kyseessä, mutta lisenssiasia pitäisi joka tapauksessa selvittää ensin.

Samalla pitäisi tietysti tehdä koko Suomen alueelle, eikä tyytyä pelkästään korvaamaan Corine-aineisto.

Katso myös https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=16008&p=9 ja https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?pid=357041#p357041

Edit: Asiaa on näköjään käsitelty aiemmin ja itsekin siihen olen osallistunut, eli Maastotietokannassa olisi päämetsätyypit tarjolla, joten sieltäpä ne varmaankin kannattaisi tuoda jos hommaan ryhdytään:
https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?pid=357306#p357306
Maastotietokohteiden kuvaus löytyy osoitteesta:
http://maanmittauslaitos.fi/sites/maanmittauslaitos.fi/files/old/maastotietokohteet.pdf
En tiedä, onko viimeisin versio.