У мене є власні напрацювані GIS дані по агломерації міст у Львівській області - http://nadoloni.com
База даних у PostGIS та база компаній агломерації. Яким чином я можу швидко експортувати ці дані в OSM?
andygol, давайте уточнимо. У мене мапа не від Гугла, просто стиль схожий. Якщо ж мова йде про джерело знімків, з чого ви взяли, що були використані саме знімки Гугла, а не, наприклад, аерофотозйомка з параплану?
Повідомляю про прогрес. Вже завантажив дані у локальну PostGIS базу, і почав працювати над налаштуванням конвертера.
Наскільки мені зрозуміло, як такої проекції там нема – всі дані лежать у [-10000.-300.10400,-18200]. Тож буду мудрити з тим, щоб перетворити це на справжні координати.
Питання, чи базу даних компаній прив’язано до тої самої координатної сітки? І можна получити теж і її дамп?
Робота полегшена тим, що в ОСМ в тому районі майже нічого не замаплено, тож буде потрібно об’єднувати незначну кількість даних.
І є ще проблема, що при промальовуванні доріг я орієнтувався на зовнішній вигляд так аби дороги з різною шириною не перекривались на стиках. Тобто граф шляхів побудувати на основі моїх даних не вийде (а відповідно і пошук маршрутів) - доведеться правити якось. А база компаній використовує стандартну широту / довготу - її дамп викладу трішки пізніше (є ще кілька помилок).
Тож, все готове для імпорту. Що сидить в таблиці routes? Схоже на трамвай.
Деякі речі потребують доробки вручну:
areas: вони використовуються для позначення різного викроистання землі, але непослідовно. Тож я буду імортувати з landuse=unknown.
squares: окрім справжніх площей, вони використовуються для позначення заассфалтованих поверхонь. Тож highway=unclassified, area=yes
circles: landuse=grass, але треба перевіряти
будинки не мають ніякого зв’язку з вулицями, номери на них проставлені просто так
З графами біда, тож доведеться з’єднувати докупи ріки і дороги, деякі дороги накладаються, але то я виправлю сам. І так, я використовую ширину дороги для обчислення її класу, що скорше за все буде не зовсім вірно, треба буде передивитися.
Ще питання до інших. Що робити з існуючими даними, конкретно лісами та дорогами? Доріг зовсім небагато, але вони маю історію змін. Я б такий, щоб все одно їх видалив перед іспортом, бо нові дані набагато більш подробніші.
І ще, всі дані будуть позначатися source="nadoloni.com import’. Може щось ще прописати?
Так, це не закінчена таблиця маршрутів громадського транспорту.
http://nadoloni.com/nadoloni.zip - виклав дамп звязки вулиця/будинок і mapnik style XML для зума 18 - можливо так буде зрозуміліше.
При рендерінгу через мапнік використовується наступне правило:
SELECT DISTINCT style, (style/$k) AS width, (style/$k + 1) AS width_plus FROM streets, де $k - 2 в степіні zoom (1…6), width - ширина дороги, width_plus - ширина зрвнішнього контуру дороги. Клас доріг мабуть доведеться піправляти вручну.
І заюзайте, будь-ласка тег source_ref з урлом сайту.
ще можна додати якись nadoloni:id
так як пишеться в Wiki
Буде зручно використати цей ID в разі необхідності повторного імпорту даних
І ще в вікі(розділ Use a dedicated user account) пишуть, що бажано виконувати імпорт окремим юзером.
Можна створити юзера nadoloni.com і ним виконати імпорт.
Завів користувача nadoloni-com (точку не можна використовувати в імені). Тож починаю потихеньку імпорт. Старі дані видалю, тим більше, що частина з них була зроблена тими, хто ще не прийняв нову ліцензію.
Дякую, але можна їх зробити в тій самій проекції, що було раніше? Я просто боюся помилок округлення через подвійну трансформацію.
…Побачив, що то взагалі інша база, до того ж MySQL. Питання, чи id будинків співпадають з базою PostGIS? Сподіваюсь, що так. Те ж саме питання стосовно ключів у onames.
Закінчено завантаження геометрії. Залишилось прив’язати доми до вулиць, і отримати та завантажити POI.
Ну, і, звичайно, треба по всьому цьому ще проходитися вручну і правити, правити. Цим займуся, але, звичайно, допомога не завадить. В першу чергу треба проставити теґи на areas, і з’єднати дорожній граф.
Спасибі, Eugene, за пророблену роботу. Сьогодні ввечері буду мати - можу згенерувати дамп у потрібній проекції зі звязкою вулиця/будинок, якщо це ще необхідно. До речі, якщо вірити SASPlanet, імпортовані дані зміщені відносно моїх на кілька метрів. Чи можна це якось підправити?
Можна. Потрібні GPS-треки по яких можна перевірити, як принаймні лягли основні дороги. Виділити всі данні і пересунути їх так, щоб дороги лягли на треки.