OSM kaarten op Mio Cyclo 500

Sinds 2013 gebruik ik naar alle tevredenheid een Mio Cyclo 500 voor mijn fietstochten. Dit apparaat is standaard uitgevoerd met kaarten van Teleatlas voor autoritten en OSM kaarten voor het fietsen. Tot 2018 werden de kaarten ge-update, maar daarna is dat gestopt. Mio ondersteund dit apparaat niet meer en de klanten moeten maar wat nieuws kopen. Omdat het apparaat nog altijd goed werkt en een fijn scherm heeft wil ik 't niet weggooien.

Mijn vraag: Weet iemand een methode om de vrije OSM kaarten op het apparaat te installeren? De Teleatlas kaarten kunnen - denk ik - vervallen, die gebruik ik nooit.

Ik heb al gekeken op de site van BBBike.org maar daar staan vele kaarttypen op maar geen voor de Mio.

Hans

Ik geef je helaas weinig kans… zie ook het antwoord van JaVaWa op het forum van Waypoint.
Dan zie je ook hoe afhankelijk je bent van zo’n bedrijf.
Je zou eens naar Garminapparatuur kunnen kijken. Dan zijn er legio mogelijkheden.

Ik heb op een Mio een keer Windows geïnstalleerd en onder Windows had ik Igo Primo, een of andere routeplanner. Werkte prima. Misschien kun je er iets mee.
Is al lang geleden dus je zult zelf moeten uitzoeken of en hoe een en ander werkt.
Succes! :slight_smile:

Dat zal dan een op Windows CE gebaseerd toestel geweest zijn, maar dat is de Mio Cyclo beslist niet! Een ander besturingssysteem of routesoftware installeren gaat absoluut niet lukken, en over het installeren van een andere kaart heb ik ook een hard hoofd in.

Ik moest een aantal dingen op een SD-kaartje zetten; de Mio Moov S305 startte dan op van dat kaartje.
En inderdaad, het was Windows CE.