Openvelomobielmap (ook voor racefietsers)

Met behulp van forumlid Ligfietser (de maker van de Openfietsmap (OFM)) heb ik een test versie gemaakt die bedoeld is voor racefietsers /velomobilisten. De openvelomobielmap (OVM). Dit is een routeerbare kaart voor een Garmin GPS en gebaseerd op openstreetmap (OSM) data. Het dekt de Benelux en Duitsland.

De reden voor het maken hiervan is dat ik met de racefiets/velomobiel toch soms over wegen gestuurd werd waar ik liever niet wilde fietsen. Daarnaast wilde ik bepaalde zaken liever iets anders zichtbaar hebben.

De kaart kan ook op de computer /Mac gebruikt worden om met Basecamp routes/tracks te maken die later gebruikt kunnen worden op bv een smartphone. Omdat de Openfietsmap al een begrip is zal ik hier aangeven wat de voornaamste verschillen zijn.

Fietspaden die “halfverhard” zijn routeren nu niet.
Cycle_barriers worden vermeden
De lay-out van fietspaden en wegen waar je niet mag fietsen zijn iets anders geworden.
Zo is er nu onderscheid tussen wegen met bicycle=no en use_sidepath.

De volledige verschillen en de manier waarop je de kaart kunt installeren/gebruiken kun je nalezen in de “handleiding” in deze link.

In de link is tevens een (gezipte) versie voor de GPS en de PC/MAC te downloaden.

Ik heb hier een promo/instructie filmpje neergezet.

Ik heb deze post gemaakt om te kijken of er bredere belangstelling hiervoor is. Mocht je interesse hebben laat het dan s.v.p. weten. Bij voldoende belangstelling zal ik eens kijken of ik zo nu een dan een update kan publiceren maar … eerst maar eens kijken of dit werkt :wink: .

Ook als je bij het gebruik tegen issues aanloopt dan is een reactie welkom.

@Ligfietser. Dank voor je hulp.

EDIT: link naar instructiefilmpje toegevoegd

Leuk initiatief.
Ik ben dan wel geen racefietsers of velomobilist, maar de kaart staat inmiddels op de PC en gaan we de komende maanden eens uitproberen.
Plaats ook even berichtje op gpsforum, wellicht meerdere personen die geïnteresseerd/belangstellend zijn.

@keesm Bedankt

Voor de liefhebbers heb ik een kort filmpje gemaakt van het gebruik met Garmin Basecamp. Betreft routeringsinstellingen, route maken, track maken van route en een verschil in routering tov de OFM (fietshekjes vermijden)

Goed idee PeeWee32! Niet dat ik een velomobiel of racefiets heb, maar toch ik zie er wel waarde in. Ook voor de 45km speedpedelics (schrijf je dat zo?) of degene die ontzettend hard op hun stadsfiets fietsen omdat ze altijd de elektrische fietsen in willen halen :D. Of als je een hekel hebt aan cycle_barriers :wink:

Er zal zeker vraag naar zijn!
Super!
Alweer een leuk project van PeeWee32

PeeWee32, met welk programma maak of verander jij de type file?
Ik wil n.l. de rode lijnen, mider rood maken.

Daarvoor gebruik ik deze editor (Typeviewer)

http://www.openfietsmap.nl/tips-tricks/customize

https://sites.google.com/site/sherco40/home

Succes met het aanpassen

Ik heb een nieuwe versie gemaakt met wat kleine aanpassingen.

En ik heb tevens een hier een promo/instructie filmpje gemaakt.