Адресация на улиците и блокове в Openstreetmap

Здравейте бг. мапери.
Покрай темата с именуването на имената на улиците и тяхното изписване в Openstreetmap повдигам сега и другия също важен въпрос относно създаването на адреси към тях.
Открих тези дни една много добра програмка за Андроид с която става лесно въвеждането на адресни данни с полево картиране. Става въпрос за тази програма която я има описана в Уикито на Openstreetmap ето тук:http://wiki.openstreetmap.org/wiki/KeypadMapper

Въпроса ми и чуденето е относно това как се прави адресирането на дадена улица. За обикновените номера и използването на схемата Карлсруе ми е ясно и разбираемо че са необходими следните тагове:
addr:streetname
addr:housenumber

Обаче не ми е ясно вече как трябва да се тагват например блоковете в даден квартал и в частност входовете. Също така има и възможност даден блок да е с привързан адрес към някоя улица.
Например сега си играх да адресирам ул. Вяра във Варна и там има един блок с №6 и съответно номера към входовете A до Г. Освен това сградата я има очертана в Openstreetmap и ми е чудно дали и също към нея е необходимо да се постави също адрес например само за номера на блока. В момента съм тагнал така
addr:country=България
addr:city=Варна
addr:streetname=Вяра
addr:housenumber=бл.6
Това е относно полигона на сградата. За входовете използвам следната схема като за всеки вход използвам отделна точка с тагове:
addr:streetname=Вяра
addr:housenumber=бл.6-вх.А
Обаче се чудя тъй като видях че има възможност за ползването на таг addr:housename като адресацията на даден вход се осъществи по следния начин:
addr:streetname=Вяра
assr:housename=бл. 6
addr:housenumber=вх. А

Освен към горните тагове се чудя как ще стане например адресацията на даден блок и вход в даден квартал и как може да се опише че дадения блок принадлежи към даден квартал.
Гледам в Уикипедия че има описани някои възможни варианта, но не знам кой е най-правилен да се използва в България.
Като вариант видях двата тага: addr:place и addr:subrub. Но като сравних например и схемата която използват например руснаците за адресно търсене там използват тага addr:place ако няма посочено име на улица.
Масово например за София е описан номера на блока с тага name и следователно по правилното е да се добави още адресен таг но не ми е ясно дали трабва да използвам в този случай addr:housenumber или addr:housename. Също така се опитвам да използвам най-правилното тагване с цел възможността за индексацията на адресите, така че да могат реално да се използват от разни търсещи енджини или например да може да работи адресното търсене в osmand или например да е възможно конвертирането на адресната информация със скрипта osm2mp.

То е ясно, че тия дето са започнали OSM не са живели в панелен блок разположен на улица без име в жилищен комплекс, а и не са виждали сигурно подобно чудо.
Сега ми идва една идея за нов таг - addr:entranceletter, няма как да се вместим лесно в тяхната схема с тия панелки и тия входове.
housename е по-скоро за Англия, те имат по къщята табелки, а и по-старите кооперации в България ( а някои нови ) също имат имена.