Openstreetmap.nl en RD-coordinaten

Vraag van een collega van me: hij gebruikte vaak (nouja, enkele keren per jaar) openstreetmap.nl omdat hij de RD-coördinaten van locaties nodig heeft om nieuwe bushaltes en infrastructuur in te voeren in ons interne softwarepakket (om afstanden in busroutes te berekenen, voor als een weg in het geheel nog niet in onze kaart staat). Die software is gebaseerd op RD-cooördinaten.

De openstreetmap.nl-kaart gaf deze weer, maar deze site lijkt dood.
Weet iemand de status van deze site en/of andere sites waar je makkelijk kan klikken en dan de RD-coordinaten van een punt kan zien?

OSMOKNL, klik op kaart popup met RD

of the epsg.io map met RD NEW EPSG:28992

Javawa ook.
Rechts boven kun je dat instellen.

Eigenlijk wel jammer dat http://openstreetmap.nl/ niet goed werkt.

Eens, een van de sterke punten van ons gezamenlijke project is de hoge mate van actualiteit (zie pas geopende wegen tov andere bronnen), maar dat kwam niet helemaal uit de verf http://openstreetmap.nl/

De bovenste tekst is dus uit 2009…
En nu is het kaartbeeld dus helemaal verdwenen?

Ik snap dat het bijhouden van zo’n site menskracht kost, maar als die menskracht niet te vinden is en de site daardoor geen goed beeld geeft van wat we in Nederland doen met OSM, dan denk ik dat het beter is dat openstreetmap.nl automatisch doorverwijst naar openstreetmap.org

Op de Telegram Openstreetmap NL kanaal praten we over de website, sluit je aan.

Dank voor de melding en uitnodiging!

Het lijkt echter handiger om deze discussie in dit forum te voeren, persoonlijk deel ik de bezwaren tegen versnipperde parallelle informatiestromen zoals door verschillende mappers benoemd in
https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=63939

Voor mij geldt dat het nu al schipperen is met verdelen van vrije tijd die beschikbaar is voor OSM-gerelateerde zaken tussen survey, mapping en “discussiëren” (changesets, PM’s, wiki, forum). Als je niet oppast gaat alle tijd naar dat laatste.
De 1990-stijl mailinglist liet ik na korte ervaring al links liggen en nog meer kanalen zoals Telegram en Discord maken het voor mij niet beter.

Waarbij ik wel moet zeggen dat ik de maandelijkse bijeenkomsten in via https://meet.jit.si/OpenstreetmapNederland een grote meerwaarde vind hebben op de bestaande middelen -zeker voor zaken die nog niet zo klip en klaar zijn.

Het elkaar kunnen zien/horen en de interactie bevordert de communicatie en het wederzijds begrip,
iets dat op andere kanalen niet altijd even goed uit de verf komt…

De openstreetmap.nl website lijkt nog in de lucht. Alleen de nederlandse tile-server reageert niet.

De RD coordinaten op openstreetmap hebben trouwens altijd een afwijking gehad van zo’n honderd meter. Nu nog steeds. Als je naar de lat-lon coordinaten van de Onze Lieve vrouwentoren in Amersfoort gaat, (52.15518 , 5.38720), wijken de RD coördinaten af van de voor iedere nederlandse Gisser bekende (155000, 463000).
Waarschijnlijk een kwestie van de proj4j script versie updaten, maar als je soms 100m meer of juist minder moet lopen naar de bushalte weet je nu hoe het komt :wink:

Hopelijk pikken de Telegrammers dit op. Voor mij even geen Russische app in deze tijden :wink:

Javawa lijkt te kloppen:

Javawa is toch van een van de forummers?

Bedankt iedereen!

Klopt, al ben ik hier niet heel actief…

Deze site werkt:
http://mijndev.openstreetmap.nl/~allroads/NLOSMOK/OSMOKNL.html#map=18.91/52.1555/5.3877/0

Je was toch knap vlot met commentaar geven :slight_smile: