Καλούμε εθελοντές του Open Street Map...

Στο πλαίσιο της δράσης https://mycontent.ellak.gr/ η ΕΕΛ/ΛΑΚ διοργανώνει την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου και ώρα 5.30μμ, στο INNOVATHENS συνάντηση για την ανάδειξη της νεότερης ελληνικής μνημειακής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς στις ανοικτές πλατφόρμες Βικιπαίδεια και Open Street Map.

Στόχος όλων μας είναι η αξιοποίηση του σημαντικού ψηφιακού πολιτιστικού περιεχομένου, που έχει συγκεντρωθεί και έχει υποστεί επιμέλεια και εμπλουτισμό από τις κοινότητες Monumenta και Atenistas, στις ανοικτές συμμετοχικές πλατφόρμες Wikimedia και Open Street Map. Η δράση αυτή θα αυξήσει την προβολή του έργου των κοινοτήτων και θα προσελκύσει νέα κοινά για τον εμπλουτισμό και την αξιοποίηση του περιεχομένου, λειτουργώντας πολλαπλασιαστικά για το έργο το οποίο αναπτύσσει ήδη η κοινότητα. Μέσα από την προτεινόμενη συνεργασία, μέρος της νεότερης κοινής πολιτιστικής μας κληρονομιάς θα καταστεί ελεύθερα προσβάσιμο και αξιοποιήσιμο από όλους τους πολίτες!

Καλούμε εθελοντές του Open Street Map και της Βικιπαίδεια να συμβάλλουν στην υλοποίηση αυτής πρωτοβουλίας σε συνεργασία με τις κοινότητες Monumenta και Atenistas.