Onjuiste tags na import KRT Tilburg

Nu de tuinen in Tilburg verborgen zijn, zijn er een paar andere zaken die mijns inziens ook nog aangepakt moeten worden. Het heeft in beide gevallen te maken met m.i. onjuiste tagging.

De meest duidelijke: parkeervlakken uit de BGT/KRT als parking_space. Dit is al in de overlegpagina van de bijhorende wikibijdrage genoemd als foutief, en de importeur heeft dit beaamd. https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Talk:Kernregistratie_Topografie_Tilburg_/_Landuse_import

Ik kom ook deze combinatie op heel veel plekken tegen:
landcover=scrub
landuse=greenery
natural=scrub
note=groenvoorziening - overig

landcover én natural beiden scrub lijkt mij dubbelop, en bovendien is een plantsoen geen natuurgebied.

Zie bijvoorbeeld https://www.openstreetmap.org/#map=18/51.56829/5.06181

Wat doen we hiermee?

De combinatie landcover + landuse/natural wordt door sommigen gebruikt om aan te geven dat zij voorkeur hebben voor het landcover tagging scheme, maar dat wordt door een langlopend verschil van mening en de dominantie van OSM carto niet gerenderd, dus om de kaart niet te breken wordt het ‘oude’ (naar inziens van de dubbel-tagging mapper) tagging scheme ook toegevoegd voor backwards-compatibility. Daarmee is niks mis naar mijn inzien, komt wel meer voor.

De rest van deze tagging voor ‘groenvoorziening - overig’ komt voort uit de problematiek van hoe wij in NL groenplantsoenen willen mappen… we hebben met zijn allen geen idee hoe het te doen, zeker nu Carto barrier=hedge + area=yes niet meer als polygoon rendert. Sommigen gebruiken natural=scrub, anderen weer barrier=hedge + area=yes, sommigen hebben landuse=greenery geopperd.