Okupljanje povodom 20 godina OSM-a

OSM slavi 9. avgusta 20 godina postojanja - https://birthday20.openstreetmap.org/.

Ko je zainteresovan za neformalno okupljanje 9. avgusta (ili 10. avgusta ako većini to odgovara)? Dovoljno je da lupite neku reakciju na ovu poruku. Mesto okupljanja ćemo lako odrediti naknadno, u zavisnosti odakle se ljudi jave. Bitno je sad da vidimo da se prijavite, čisto da znamo koliko veliko mesto da tražimo, da želite da dođete i da niste na odmorima:)

4 Likes

Nismo se videli tog 9. avgusta, hvala svima koji su imali dobru volju, ja sam kriv jer nisam izgurao do kraja.

Da probamo opet - neformalno okupljanje 17. novembra (nedelja) u Zrenjaninu? Verovatno neka pivnica i verovatno popodne. Lajkujte poruku i pratite ovaj thread jer ću javiti tačno vreme i mesto kako se datum bude približavao!

2 Likes
1 Like

Hoćemo li pre podne da snimamo Eurovelo od Taraša do Novog Bečeja, da spojimo ugodno i korisno? :upside_down_face:

Nije baš ozbiljan predlog, ali ko zna, svašta se može izroditi. Imam drugara u Zrenjaninu koji prilično ozbiljno bicikla (ja baš i ne), a nedavno se ponovio za gravela… Možda ga popalim… :wink:

1 Like

Какав је план за окупљање?
Да ли се планирају неке презентације? Оне могу да воде даље у дискуцију (и у кафани).
Или је план да се директно седне у кафану па нек свако дискутује са суседном особом?

Ja sam zapravo za! Zavisi od vremena, cimaću te privatno par dana ranije.

Nema prezentacija i korporative. Plan je da se direktno sedne u kafanu i opušteno prelistaju teme, da se vidimo jer se nismo dugo videli i/ili upoznamo:)

Podsetnik - vidimo se za 2 nedelje u 16h u Lion pubu u Zrenjaninu

1 Like

Da javim ovde da smo se videli, upoznali, tu su bili @Duja , @MaliMrav , @Smajser , Marko Stanković, Aleksandar iz firme Consulteer i ja. Hvala Marku na organizaciji i domaćinstvu i hvala Consulteer-u na plaćenim turama pića:)

Niko nije hvatao beleške, ali se pričalo o standardnim OSM temema - od kreiranja organizacije do mapatona, pa i do toga kako možemo da popravimo učešće ljudi u OSM-u. Delili su se saveti i forice, a najviše priče je bilo o ulicama, popravci geokodera i sl.

Plan je da se sledeći put skupimo u Beogradu na “radnom” sastanku gde bi se pokrile osnove JOSM-a za one koji žele da nauče to bolje. Biće o tome verovatno u narednih par nedelja!

3 Likes