Co do wysokości, to te strony podane przez Ciebie, to widać, że tak średnio się sprawdzają. Sprawdziłęm z oficjalnymi danymi na temat Śnieżki i są spore rozbieżności. Wg oficjalnych danych, śnieżka ma 1603 metry, a wg tych stron, najwyższy punkt jaki udało mi się znaleźć, to 1592. Niby to pierdoła, ale widać, że dane o wysokości są mało wiarygodne (GPS też potrafi pokazywać duże rozbieżności). Kiedyś z ciekawości sprawdziłem na plaży w Trójmieście na GPS wysokość i pokazywało mi od -10 metrów, do +20 bodajże. Zależy na której plaży byłem.
Co do tej strony alltrails, to musiałbym ją sprawdzić dokładniej, bo wydaje się ciekawa (zwłaszcza zdjęcia potrafią dużo powiedzieć o trasie), ale jak zwykle trzeba się rejestrować, żeby coś więcej zobaczyć.
Co do tej ścieżki Hochbergów, to trzeba by ją uaktualnić, bo kilkusetmetrowy kawałek jest zamknięty z powodu uszkodzonej kładki (podobno się zawaliła). Sam tej kładki nie widziałem, ale słyszałem od kilku turystów o tym i w necie też jest sporo informacji. Z jednej strony widziałem jakąś kładkę na której nie było informacji, że jest zamknięta, ale wolałem nie przechodzić przez nią, bo widać było, że spore kamyki na nią spadły. Z drugiej strony, to już doszedłem do kładki na której była taśma, że jest zamknięta. Oznaczamy to jakoś specjalnie, czy zwykły access dać? Tylko, kto by go potem usunął, bo brak informacji, kiedy to będzie naprawione.
Można by także wskazać ścieżkę, którą można ominąć ten zamknięty fragment. Można to ominąć idąc koło ruin starego zamku Książ.
Ostatni problem, to ten punkt
Czy tam powinno coś być? Jakieś tabliczki, czy coś? Tam nic niema, żadnej informacji, że cokolwiek tam było. Kręciłem się w okolicy tego punktu, ale tam nic niema, zwykły las.