Zauważyłem, że map notes zostają usunięte po kilku, kilkunastu sekundach od dodania. Testowałem po polsku i po angielsku w nadziei, że coś moderatorom się popierniczyło, nawet dodawałem kilka i były chwilę dostępne, a potem naprzemienne klikanie wyświetlało tylko
Na pewnym obszarze poprosiłem kolegę z DWG, żeby ukrywał skryptem anonimowe uwagi z powodu uporczywego spamu. Poproszę go o log i odkryję te, które wyglądają OK.
Dodaję odpowiednio dużo informacji, ale potem ktoś notatkę zamyka, ktoś inny otwiera, potem znowu zamyka i tak się to kręci, a nie chciałbym oznaczać tego jako spam, więc po prostu zacząłem dodawać notatki jako gość.
Jako osoba często rozwiązująca uwagi apeluję o niedodawanie ich anonimowo. Takie uwagi często się pomija, bo jest to za słabe źródło żeby np. usuwać POI. Zawsze można też dopytać autora w prywatnej wiadomości o szczegóły.
Może da się skonfigurować zamiast tego maila tak żeby wyciszał wiadomości o uwagach? Popularne serwisy pozwalają wyklikać takie filtry, mogę z tym pomóc jeśli powiesz w jakim serwisie masz maila.