Nieuwe versie van ID

9 mei is er een nieuwe release uitgebracht van ID editor.
Uit het veld hoor ik signalen dat het voor een mapper bijna niet mogelijk is om nog verder te mappen.
Een passage:

Zelf werk ik niet met ID. Toch hoop ik dat het niet veel moeilijker is geworden om ermee te werken.
https://lists.openstreetmap.org/pipermail/talk/2017-May/077999.html
Er wordt gesproken over “de grootste release” met 100 features waar 13 personen aan gewerkt hebben om dit mogelijk te maken.

  • Digital Globe heeft 2 layers beschikbaar gesteld, welke in deze release te gebruiken zijn.
    De beelden zouden een cyclus van minimaal 2 jaar hebben, op sommige plekken zelfs 2x per jaar. Een test bij mij in de buurt leert dat het ongeveer 4 jaar achter loopt. (De Kadaster PDOK beelden 2016 zijn veel recenter)

  • Rechter muisknop geeft een snelmenu

  • De stapsgewijze instructies zijn verbeterd, en opvraagbaar met sneltoets “H”. Er wordt aanbevolen dat ervaren gebruikers deze functie gebruiken

  • Veel nieuwe en verbeterde pictogrammen

  • Je kunt nu je wijzigingen bekijken voordat upload plaats vindt

  • De volledige changelog is hier te vinden

Ik roep gebruikers van ID op om hun ervaringen in dit topic te delen. Om zo van elkaar te kunnen leren.

Ik merk met deze update vrijwel geen verschil met het oude, ondanks wat hierboven genoemd is. :slight_smile:

Voor de luchtfoto’s blijft ik wel die van het Kadaster gebruiken, die van Digital Globe zijn zelfs op grote afstand zeer onscherp. De nieuwe symbooltjes is ook vrij weinig van te merken.

Ik ben geen frequente gebruiker van ID, eerlijkheidshalve. Ik heb het alleen in het verleden een paar keer gebruikt om te kijken of het een alternatief was voor Potlatch. Behalve dat de keuze in POI’s wayt groter llijkt heb ik er toen geen meerwaarde in gevonden.

Vanmorgen even de ‘nieuwe’ ID gebruikt. Eigenlijk geen verschil gevonden. Misschien allen voor de power-users (die waarschijnlijk toch al op JOSM zitten) ?

Marcel.

Gebruik ID alleen nog maar sporadisch om ff een node te veranderen of zo, maar wat ik er zojuist van gezien heb, ziet ik het probleem niet dat beschreven wordt. Kopiëren en plakken gaat prima met CTRL-C en CRTL-V.

Het enige verschil dat ik tot nu toe merk is eigenlijk het rechtsklikken voor het toolmenutje.
Standaard luchtfoto is nu inderdaad PDOK.
Maar wel vrij onscherp. De door Ligfietser geposte code

http://whoots.mapwarper.net/tms/{zoom}/{x}/{y}/Actueel_ortho25/http://geodata.nationaalgeoregister.nl/luchtfoto/wms?FORMAT=image/jpeg&VERSION=1.1.1&SERVICE=WMS&REQUEST=GetMap&LAYERS=Actueel_ortho25&STYLES=&SRS={proj}&WIDTH={width}&HEIGHT={height}&BBOX={bbox}

is scherper. Dus die blijf ik gebruiken :slight_smile:

Het enige waar ik even aan moest wennen sinds 9 mei was het rechtsklikken voor het toolmenu, dat was eerst anders. Verder tevreden, zeker nu met de nieuwe 2016 luchtfoto als standaard.