Nieuwe Maasarm bij Keent (Noord-Brabant) - ruimte voor de rivier

Beste collega mappers,

Tijdens een fietstocht vandaag kwam ik erachter dat een oude Maas-arm opnieuw uitgegraven is bij Keent in Noord-Brabant (zie hier http://www.openstreetmap.org/export#map=14/51.7708/5.7023)), dit in het kader van ruimte voor de rivier www.brabant.nl/applicaties/sis/download.ashx?qvi=43322 en http://brabantslandschap.nl/ontdek-de-natuur/natuurgebieden/noordoost-brabant/keent/. Recent is het project opgeleverd. Dit heeft geleidt tot een grote verandering in het landschap (vooral water) die nog niet op openstreetmaps staat. Hier kun je zien hoe het gebeid nu is: http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/oss/graphic-keent-7.549405. Gelukkig staat het al wel in de top10NL dus als ik het goed begrijp kunnen we dat als bron gebruiken om het toe te voegen? Voor de rest lijkt het mij best lastig om toe te voegen (aansluiting op de Maas etc.) dus misschien wil iemand mij erbij helpen?

Alvast bedankt,

Met vriendelijk groet,

Robert

Zoals ik steeds begrepen heb, het gebruik van top10nl en meerdere (pdok 40 cm luchtfoto), daar lopen we vast op de attribution die nodig is. Naamsvermelding.
http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
http://www.nationaalgeoregister.nl/geonetwork/srv/dut/search?#|29d5310f-dd0d-45ba-abad-b4ffc6b8785f

En eigenlijk zou het straks ook ingetekend moeten worden in DTB digitaal topografisch bestand van Rijkswaterstaat, welke als shape formaat beschikbaar is en die geen attribution vereist
Dan is het kopiƫren, plakken en tags aanpassen.

Het wordt bij RWS aangegeven aan project gebied.

Kijken mag.
Leg je top10nlV2 en pdok luchtfoto over elkaar heen dan zie je verschillen, waarbij ik bij delen denk dan top10nl ouder is. Zelfs nieuwe situatie nog niet ingetekend is. (deel zuidwest lus)

Sommige tekeningen zijn impressieart, niet altijd correct op maat/situatie, alleen als impressie bedoelt.

Beste RJFloor, ik kan je maar een ding aanraden, neem er aan het eind van de week een dagje voor, plezier gegarandeerd en loop aan de hand van de beschikbare ondergronden met een GPS langs de water- en gebiedsranden. Nu kun je nog zonder verbodsborden door het gebied met laarzen aan dwalen, straks wordt het mogelijk natuur- of rustgebied, succes en nee ik heb geen domicilie in Brabant.

Inmiddels de nieuwe ontwikkelingen daar afgelopen week gecontroleerd en in kaart gebracht wat er nog ontbrak.
Ook Mapillary beelden nu beschikbaar.