Nieuwe dev server

Howdy!,

Sinds gisteren middag is de nieuwe dev server in de lucht. De nieuwe dev staat bij oxilion en daarvoor (wederom) onze dank!

Het nieuwe (virtuele) beestje draait geen CentOS meer maar Gentoo. Dit omdat we nu iets recentere software kunnen draaien en omdat de productie server ook op gentoo draait zodat we dus een zelfde omgeving hebben.

Natuurlijk hebben we niet enkel een dev om te kijken hoe we het renderen van de tiles nog sneller kunnen maken! Maar ook om leuke dingen te doen met OSM data! Mocht je interesse hebben in een account pm mij dan even!

Iedereen veel dev plezier!

Groet,
–Roeland

En nu in het nederlands :confused:

Hehe, OpenStreetMap Nederland heeft dus een server gesponsord gekregen waarop geintresseerden wat kunnen spelen met het renderen van kaarten, mashups en dat soort dingen. Ik geloof niet dat jij zo’n geintresseerde bent, wel dat je later gebruik gaat/kunt maken van wat daar ontwikkeld wordt. :wink:

Ik vind het aanpassen van kaarten met Merkaartor al “lastig” genoeg :wink:

Zandbakje is gewenst, zeker bij het zetten van eerste stappen, proberen nieuwe editor-functies, combineren van tags/layers complexere situaties kan dat handig zijn, gebeurt nu allemaal ’ live’.

Zag ook dat er nieuwe website was, heeft het zin om daar ook al op te reageren?

Je kan helaas geen nieuwe editor fucnties testen. (we hebben geen API draaien).

Commentaar op de nieuwe website is altijd goed :slight_smile:

Is daar ook iets van te zien? Is er een wiki over een dev server?

En over welke website heb je het?

Sorry. Ik kom net kijken en zo is het hier niet te volgen.

Deze dus:

http://www.mijndev.openstreetmap.nl/

Een development API, ook te gebruiken als zandbakje voor editors, kun je vinden op http://api06.dev.openstreetmap.org/

Als je dit invult in je editor, edit je dus niet de live database. Let wel op, de data in deze devserver kan en zal altijd zomaar verdwijnen zonder waarschuwing.

Ben bezig met een osm client en wil ter testen de devserver gebriuiken. Zie http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=5661

Tot nu toe heb ik daar nog nooit data gezien!

Wat ik ook opvraag: steeds een lege response. Ook als ik met Potlatch ga editen nog nooit een weg of plaats gezien. Je ziet alles op de map, maar die komt van de echte server, klik je dan op Bewerken dan is er niets. Is dat nu echt de bedoeling?

Ergens heb ik een keer gelezen zoiets als “test your osm client against our dev server”. Ik kan dat nergens weer terug vinden. Via http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Main_Page en Development niet te vinden. Geen enkele verwijzing naar een dev server. Wie weet over welke pagina ik het heb?

De devserver waar ik het over had, was die in de UK. Die is voornamelijk erg leeg. Je kunt er zelf data inzetten, waarmee je daarna kunt testen.

De NL devserver is weer iets anders. Die draait geen kopie van de API (draait geen rails_port), maar er is wel een mapnik-db op beschikbaar, en je kunt een shell login krijgen om er op te klussen.

Die devserver (http://api06.dev.openstreetmap.org/) probeerde ik ook. Maar eerst zelf de data er in zetten is een andere benadering dan ik in gedachten had. Maar goed ik weet nu wat me te doen staat.

Bedankt.