Nepalese mappers hebben je hulp nodig

Na de aardbeving zijn er dagelijks honderden mappers bezig Nepal en de schade in kaart te brengen. Er is echter nog genoeg te doen, dus mocht je eens wat anders willen mappen dan de groenbak in je achtertuin (amenity=recycling, recycling:organic=yes, recycling_type=container, access=private :stuck_out_tongue: ) kan je op http://tasks.hotosm.org/ genoeg dankbaar werk vinden.

Nepal heeft een actieve osm community, die is opgebouwd door Kathmandu Living Labs. Voor de beving heeft de osm community Kathmandu al redelijk gedetailleerd gemapt. deze data is van onschatbare waarde gebleken voor de hulpverlening. Kathmandu Living Labs houdt zich sinds de beving vooral bezig met het in kaart brengen van slachtoffers en schade om zo te kunnen coördineren dat de noodhulp en -goederen op de plaatsen komt waar het het hardst nodig is. Op hun blog kan je de ontwikkelingen volgen.

Sinds gisteren is Kathmandu Living Labs een crowdfunding gestart om hun werk te ondersteunen voor details zie: https://www.indiegogo.com/projects/maps-for-nepal

Op de pagina Kathmandu Living Labs gets covered in Press vind je een aantal interessante artikelen over crisis mapping en de waarde van osm bij humanitaire rampen.