Nederlandse adressen voor OSMand

Sinds april wordt voor OSMand standaard geen Nederland-file meer gemaakt, in plaats daarvan worden de losse provincie-bestanden gemaakt.

Als je nou zo’n domme sukkel als ik bent die niet direct weet in welke provincie alle plaatsen liggen, dan staat op https://github.com/hvdwolf/OsmAnd-AddressMaps/tree/V2 (via https://groups.google.com/forum/#!topic/osmand/Qj8AsVaM8Qw)) uitgelegd hoe je een .address.obf-file moet maken.

Ik heb net een nieuwe computer gekocht met een intel core-i7 6700 en 16 GB RAM, nu weet ik waarom - OsmAndMapsCreator doet er met dit script 2.5 minuten over (na het downloaden). Ik stel deze beschikbaar via https://dl.dropboxusercontent.com/u/240848/OSM/Netherlands_europe.address.obf.zip → Unzippen en in je OSMand-directory zetten.

Hallo IIVQ,

Dank voor het adressenbestand - ik ga het zo gelijk uit proberen.
In de latest-nightly van OsmAnd (gisterenavond) is het zoeken van kleinere plaatsen trouwens veel sneller geworden -dit werkt eindelijk zoals het zou moeten! Hopelijk werkt dit ook het dit adressenbestand.

Groet
Kees-Jan

Oh gaaf!

Heb je een idee hoe lang het meestal duurt voor zoiets in de stabiele (play-store)-versie zit?

Tja - bij OsmAnd weet je dat nooit - de “devs” zijn daar meestal nogal vaag over…

Ik heb de PlayStore-versie(OsmAnd+) en de latest-nightly (default) naast elkaar staan.
Op Android 4.3 kunnen ze beide dezelfde datamap op de SD-kaart gebruiken met de maps.
bij +4.4 schijnt dat een probleem te zijn…

Kees-Jan

Ik ben veel bezig met de OsmAndMapCreator tools. Ik ga er van uit dat de bestanden vaan IIVQ ook geupdate worden.

De OsmAndMapCreator van de laatste week bevat nu eindelijk alle adressen (voor zover ik kan nagaan). Ik heb nog een nieuw script gemaakt dat alle volledige provincie kaarten, (dus niet de roads_only) download en die samenvoegt.
Dan heb je dus weer “gewoon” een volledige kaart van Nederland inclusief volledig adres bestand.

Dat scriptje had ik tot nu toe achter de hand gehouden omdat de nieuwe “binary address merger” in OsmAndMapCreator nog steeds fouten bevatte. Zoals gezegd lijkt dat er nu uit te zijn.
Ik heb het nieuwe script “full_Dutch_map.cmd” geupload naar mijn github site: https://github.com/hvdwolf/OsmAnd-AddressMaps
De volledige Nederlandse kaart is 1.5GB

Edit: hmmm. Niet eens gekeken naar de OsmAnd download sectie, maar zoals ook in dit topic staat is de Nederland kaart weer gewoon beschikbaar in OsmAnd.

Van het weekend OSMand weer eens gebruikt, ben geschrokken.
Aangeven van rotondes:
Hierbij wordt de weglijn linksen recht van een vluchtheuvel dubbel geteld.
Je rijd dus te ver door. 3 is dus eigenlijk 2 5 is 3.

Op een rotonde
Ens uit, rechts af naar Emmeloord, wordt niet als afslag afgegeven maar als recht doorgaande weg. http://www.openstreetmap.org/#map=19/52.63524/5.82301

Wegen met 8 rijstroken, lane assist, wat er maar 4/5 waren. Was Apeldoorn Arnhem. Verkeerd aangeven welke rijstrook geel je moet nemen.
Meen dat het hier was https://www.openstreetmap.org/way/6829339#map=18/52.19710/6.01848
turn:lanes en destiantion:lanes bij elkaar opgeteld = 8 rijstroken.

Kan je aangeven waar dit gebeurt? Ik zie het ook wel eens, meestal is dan de oneway=yes op de ways links/rechts van de vluchtheuvel niet goed gezet.

Vreemd. Van waar naar waar ging je?

Dat heb ik nog nooit gehad. Wel is hier een fout in de tagging: Destination:lanes, turn:lanes en lanes hebben elk 4 items, ref:lanes heeft er 3. Misschien dat OSMand daarvan in de war raakt, maar het probleem ligt in de data.

IIVQ.

In eerste instantie kon ik met een nieuwe route de fout reproduceren. Rotonde fout begin route.
Daarna heb ik eerst de nieuwste kaart opgehaald.
En daarna bij route waren de afslagen op de bewuste rotondes wel goed.
En kom ik de andere fouten ook niet meer tegen. Raar.