Namen Nederlandse wateren

Goeieavond allemaal! Ik ben opzoek naar meer informatie over naamgeving van Nederlandse wateren (meertjes, beken, sloten, boezems, etc.).

Als voorbeeld de Hoeksche Waardse Boezem- en Molenvliet. Afgezien van een gemaal wat er naar is vernoemd, kan ik online geen informatie terugvinden die deze naam bevestigd. Zo zijn er meer voorbeelden. Ik vroeg me af of er ergens informatie beschikbaar is van topografische benamingen van de kleinere wateren in Nederland, buiten de rivieren en kanalen.

De Vaarwegen en Objectenkaart van RWS biedt namelijk alleen informatie over bevaarbare wateren en de kaart van het waterschap (WSHD) biedt alleen maar informatie over het soort water, zonder naam.

Ik kan me voorstellen dat er nog veel wateren in Nederland zonder naam op OSM worden weergeven, terwijl er waarschijnlijk wel een naam aan het water is gegeven.

Ik weet niet of er een eenduidige kaart is van Nederland met alle namen erop. Veel zou in de BGT moeten staan, maar volledig is het niet.

Voor Fryslân is er deze kaart. Misschien dat anderen soortgelijke bronnen weten voor de andere provincies?

Maar soms moet je het gewoon oppikken uit de gemeentelijke verslaglegging van de naamgevingscommissie. Zo komt de naam van dit verbindingskanaaltje (De Mjitstok) voorlopig alleen op OSM voor. Dit is natuurlijk vooral het geval bij nieuw aangelegd water.

Dit soort verslagen vindt je via deze zoekpagina (stel de betreffende gemeente of provincie in als publicerende organisatie rechts), maar als een naam voor de 21e eeuw is voorgelegd vindt je het daar niet terug.

Heb je hier wat aan?
https://www.google.com/search?q=waterschap+kaarten&gws_rd=ssl

De kaarten van het waterschap had ik al gevonden inderdaad. Ook nuttig voor de duikers etc., maar geen naamgeving helaas.

Op de leggerkaarten van de waterschappen in Limburg staan de namen van de stromen (net zoals op de kaart van Friesland):
https://ws-limburg.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=491934138032419e9d2aed49b12fe5c3

Misschien is het even zoeken naar de juiste kaart?
Bv. hier is een kaart van waterschap Hollandse Delta (met namen):
https://www.arcgis.com/home/webmap/viewer.html?webmap=64d7c7e0c2eb4ef58c9a7d1a74b74578