Вандализъм с тагове name:bg в нодове извън България

Мой приятел, който активно допринася в bg.wikipedia.org ми обърна внимане, че на доста обекти в сегашна Гърция, област Македония, са изчезнали имената на български. Той е вкарвал такива name:bg тагове за целите на bg.wiki.

Примерна такава точка е град Έδεσσα/българско Воден.
Историята показва, че в 29-а редакция на нода тагът name:bg=Воден е изтрит от user: Georgi Piruze (uid=1528073) на 2018-09-05 19:46:46 – https://www.openstreetmap.org/node/130167081/history

Втора такава точка е град Πτολεμαΐδα/българско Кайляри.
В 22-а редакция на нода тагът name:bg=Кайлярие изтрит от user: Georgi Piruze (uid=1528073) на 2018-09-05 19:49:49 – https://www.openstreetmap.org/node/130167067/history

Според OSM Georgi Piruze е собственикът и менажер на апартаменти “Банджо” от Охрид – https://www.openstreetmap.org/user/Georgi%20Piruze .

Този очевидно войнстващ северномакедонист не търпи name:bg тагове в OSM-обекти и съсипва ценни контрибуции на наши хора в базата. Въпросът ми е - има ли начин да му се върнат деструктивните редакции и да бъде смъмрен?

ед. редактирах връзките към списък с версии за двата нода

Всяка редакция може да бъде върната, всеки може да бъде смъмрен от всеки. По-тежките случаи се поемат от OSMF. Има ли някакъв диалог с въпросния потребител? Някакви коментари по changesets? Предполагам, че ако му пишат повече хора ще се замисли. Като го гледам, няма много редакции, но пък е отдавна член, може и да държи да не го баннат за flame war.
На мен обаче не ми е ясно друго - това име на български ползва ли се от някой днес? Т.е. аз ако кажа, че искам да отида във Воден, колко хора ще ме разберат за кой Воден иде реч? Сигурно има българи там, те как му казват на градчето? Руснаците му викат Едеса явно.

Всички имена в него регион са познати на българите от ЮЗ България – на доста от тях дедите им са емигранти. Самите имена се ползват и у нас, по-масово от историци и географи.

За пример ще ти дам три по-известни имена - ние казваме Сяр, Солун и Костур, не Серес, Тесалоники и Кастория.
За писане - имаш предвид пращане на съобщение през OSM-сайта ли?

Е, то и на Гърция казваме Гърция за разлика от гърците, които са елини. Това Воден не го знаех. Интересно работещите и живеещи в Гърция сега българи дали му казват така. За историците - ясно, обаче там отиваме обаче към old_name:bg.

Да, трябва да има някаква кореспонденция през OSM сайта.

Тук има две теми.

  1. Триенето на таговете от северномакендонеца си е чист вандализъм и трябва да се върне и да му се пише. @dido3, пиши му първо ти любезно и кажи какво е отговорил. Ако се запъне ще пиша и аз и т.н. Хубавото на ОСМ е, че рядко има такива случаи за разлика от Уикипедия, където е политическо минно поле.

  2. Другото е вече наша си българска дискусия, как казваме на тези места. Тя няма общо с безспорния вандализъм. По темата смятам, че като има български имена на нещо, трябва да се ползват те. Иначе става прекалено мъгляво и базирано на лични пристрастия и впечатления.

Писах му на 22 август, дотук без отговор.

Понеже първия линк не ми се отваря, и го търсих после по картата, слагам тук един директен линк към въпросната точка: https://osm.org/go/xe6I4pxc–?m=&node=130167081
Сложих му миналия месец bg таг, още си стои, да видим докога.
Въпросният потребител е трил този таг преди около 2 години, може и да не си спомня вече.