My OpenStreetMap Notes

https://osm-hr.org/2019/11/22/my-openstreetmap-notes/

Da li vam se kada dogodilo da na terenu upišete neke OSM Notes (bivši OSM Bugs za starosjedioce), računajući da ćete ih riješiti kada dođete uz računalo? Možda ste ih i počeli rješavati, ali vas je nešto prekinulo, pa ste zaboravili dovršiti posao?
Problem: stari i zaboravljeni Notes…

A kasnije, kada ste otišli na svoj openstreetmap.org profil i pogledali pod “Notes”, vidjeli ste da se zadnjoj stranici sve zeleni i pomislili da nemate više stvari za riješiti? Dok u stvarnosti, npr. na 5. stranici dalje i dan danas čuče i crvene se vaši neriješeni Notes…

Pa, ja jesam, i to češće nego što bih pomislio…

Zbog toga je nastao mali pomoćni web alatić na adresi:
https://my-notes.osm-hr.org/

Služi za jednostavno pregledavanje vaših NERIJEŠENIH Notes-a.
Klikom na neki Note, otvara se standardni OpenStreetMap prikaz Notea, tako da je moguće pregledati njegovu povijest ili krenuti u editiranje. Također je vidljivo i koji Notes su već posjećeni, što olakšava rješavanje (autor recimo preferira sa ctrl-click u novim tabovima otvoriti sve Noteove koji misli riješiti, pa ih onda jedan po jedan učitati i riješiti u JOSM-u)
Pregled vlastitih neriješenih Notes

Moguće je i pregledavanje za više korisnika istovremeno, npr. ako iz povijesnih razloga imate više usernameova ili rješavate i Notes svoje bolje polovice, ili vas je prijatelj zamolio da pogledate nešto što je označio… Također je moguće i ograničiti ispis da ne prikazuje zaista stare Noteove, ako vas zanima samo što je od nedavnih Notes ostalo neriješeno.
Naslovnica

Isprobajte – i provjerite da li su i neki vaši Notes ostali zaboravljeni…