Multipolygon probleem

Ik heb nu al heel wat multipolygons (via Potlatch) op mijn naam staan en ze werken allemaal stuk voor stuk in mapnik en osmarender… behalve eentje dan! :confused: Wie kan mij zeggen wat daar steeds fout gaat? Ik heb hem al eens helemaal verwijderd en hem langzaam weer opgebouwd, me er steeds van overtuigend dat het in osmarender goed gaat, maar nu, na mapnik-render-woensdag, blijkt dat mapnik nog steeds de inner polygons niet slikt. Ik heb alles tegen de wijzers van de klok in gemaakt. (Maar dat maakt niets uit, want andere MP’s van mij hebben beide richtingen door elkaar heen en ze werken goed.)

Het gaat om het bovenste deel van de Ankeveense Plassen; boven het voetpad op de Dammerkade. Het is multipolygon nummer 33317: Edit tab

Alvast weer veel dank!

Qua tagging is er niks fout aan deze relatie, alleen zitten er volgens JOSM en de databrowser vier ways in die verwijderd zijn. Ik vermoed dat dit de oorzaak is van het niet renderen. Ik heb een ticket gemaakt voor Potlatch over dit probleem. Morgen of overmorgen zal tile.openstreetmap.nl wel geupdated zijn en kunnen we het resultaat zien.

Skywave, dat is super! We wachten het even af.

Ik heb tile.opensteetmap.nl in de gaten gehouden, maar zag geen verbetering. Nu, in de mapnik map van www.openstreetmap.org, is het ook nog niet gelukt. heb je nog een idee, Skywave?

Ik zou de relatie maar opnieuw maken. Geen idee water mis mee is.

Ik heb de hele polygonrelatie (33317) weer eens verwijderd. Ik wacht nu tot mapnik dit woensdag heeft verwerkt en ga dan de polygon weer opbouwen, elke week een element.

Waarom elke keer een week wachten?

Op de NL tile server kun je binnen enkele dagen al resultaat zien. Uitleg hier. En je zou eventueel ook nog gebruik kunnen maken van Kosmos om zelf renders te maken van dat gebied.

Wachten hoefde ook niet op de .org site, heb toen iets gedaan wat ik nu niet meer kan reproduceren (hoewel Lambertus zegt dat met google het hoe makkelijk boven water komt, http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=1648, weer niet dus). Zal vanavond nog eens uitgebreid zoeken.

Ik zal je maar even helpen met een hint: InformationFreeway.org :wink:

En nog 1: http://server.tah.openstreetmap.org/Browse/slippy/

Zelfde kaart als informationfreeway (de tiles@home aka osmarender layer), en ook de mogelijkheid om z12 tiles zelf aan te vragen, maar daaromheen nog wat meer specifieke t@h informatie.

Nee, ik weet niet met welke kluit ik hier welk moeras wordt ingestuurd :roll_eyes:,
maar ik doel op het toevoegen van ‘/dirty’ aan een tegel.

Dus het op openstreetmap.org op het plaatje met de rechtermuisklik bij eigenschappen het adres copieren, dit in de webbrowser plakken, en dan adres aanvullen met /dirty. Met /status is te zien wanneer de tegel voor de laatste keer is geupdate (sorry voor de vervuiling, maar schrijf maar even hier neer, kan ik het de volgdende keer wat makkelijker vinden (hopelijk)).

Hoewel OSM één groot moeras is probeerde ik je echt naar hoge grond te leiden hoor. Met IF.org kun je een tegel her-render op level 12 in Osmarender aanvragen.

Dat je dit dus kunt op de main OSM map voor de Mapnik map was mij niet bekend… nice find!

Wil iemand dit ook nog eens proberen? Lijkt of dit niet (meer) werkt? Weet zeker dat het me eens is gelukt om een wijziging ‘tussendoor’ zichtbaar te krijgen, maar nu dus niet meer.

Loopt ook raar. Na het bekijken van een tile en dan de status opvragen geeft aan dat die bv. vorige week vrijdag is aangemaakt en ‘clean’ is. Het meegeven van ‘dirty’ geeft de melding dat de tile klaar worrdt gezet om te renderen. Vraag je dan weer de status op, dan krijg ik weer de melding dat die ‘clean’ is, met de laatste rendertijdstip bv. 10 minuten geleden. Maar de wijzigingen zijn niet opgenomen!

Volgens mij gaat dat opnieuw renderen niet zo snel, dus wat dat tijdstip dan zegt? En ik verwacht natuurlijk dat de status ‘dirty’ is, of ‘klaar voor renderen’, weet ik veel.

Asl iemand het ook eens wil proberen en kijken of er vergelijkbare resultaten zijn?

Toch denk ik dat je moet wachten op de nieuwe database export/import komende woensdag voordat een dirty actie resultaat heeft aangezien de mapnik database maar 1x per week gevuld wordt.

Op http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Slippy_Map:

Dat kan wel, maar je zit nog steeds met een wekelijkse database update. In het verleden was het altijd zo dat je maximaal 2 weken moest wachten om een wijziging terug te zien. Dat komt door de maximale dode band die onstaat door een wekelijkse db update en 7 daagse expiry. Hierdoor kon het van 1 tot 14 dagen duren voordat je de wijziging zag.

Nu kun je die expiry date overrulen waardoor je alleen nog met de wekelijkse database update te maken hebt. Je zult dus nog steeds (max 1 week) moeten wachten om een wijziging op de main map terug te zien.

(Tenzij de database tegenwoordig met daily, hourly of minutely diffs geupdate wordt, wat volgens mij niet het geval is)

Oké, daar zijn we dan weer. Ik zie nu in de mapnik main map het meer, natural=water (dat straks de outer way gaat worden van de multipolygon), maar niet in de bovenste twee zoom-standen! In de op een-na-laatste zie ik alles groen met vierkante blokken water erin en op de grootste zoom zie ik alles water met een paar vierkante blokken groen erin. Dit lijkt me nog geen goed uitgangspunt om verder te gaan hiermee voordat is gevonden wat er mis gaat.

Ik heb dacht ik ook eens gehoord dat mapnik niet alle zoom-levels in 1x rendert, dus misschien is het een paar dagen later wel helemaal goed. Ik hou het in de gaten.

Ik heb in de dutch mail list iets gelezen over OSM Inspector. Daarmee zou je de OSM data kunnen debuggen, maar als ik op die site (http://tools.geofabrik.de/) kies voor de sectie: ‘water’, krijg ik een vrijwel leeg scherm met 2 kleine, lege keuzeveldjes en een error in Internet Explorer: ‘id’ is null or not an object. Ik zal daar nog in moeten duiken.

Edit Lambertus: url typo fix

Als je het nog steeds over dat bovenste deel van de Ankeveense plassen hebt: die zie ik prima, zowel op de .org als .nl mapnik, als op tiles@home.

http://tile.openstreetmap.nl/?zoom=16&lat=52.27493&lon=5.08712&layers=00000B0F

Mapnik rendert (via tilecache) on-demand, dus daar hoef je geen dagen op te wachten.

En OSM Inspector werkt, ook op de water view. Omdat zowel OSM Inspector als mapnik steunen op JavaScript, en jouw IE daar al fouten geeft, zou ik eerder daar eens iets in gaan zoeken?

En inderdaad: de twee bovenste zoomlevels zijn nu ook goed. De wekelijkse mapnik rendering werkt de levels een voor een af.

Ik heb OSMinspector aan de gang. Het werkt voorlopig alleen nog met Firefox en ik zat in IE te rommelen. Ik kon er echter niets vreemds mee vinden.

Ik heb een eilandje in het meer gemaakt en heb de multipolygon relatie aangemaakt: 52949

Hoe ik tiles op de default mapnik kaart on-demand moet laten renderen, weet ik niet. Met http://www.informationfreeway.org/ kan je alleen de OSMarender on-demand updaten (en dat heb ik ook zojuist weer gedaan). Ik heb gezocht met keywords “mapnik tilecache on-demand”, maar dan vind ik alleen info over slippy maps die je op een eigen website plaatst en dat ben ik niet echt van plan. Als ik echter nog iets mis, laat me dat dan weten.

Hans, heb je deze post wel gezien?