Motionsspår

Jag försöker få ordning på ett område med motionsspår. Det jag undrar nu är:

1: Hur bör man göra för att tydligt märka de olika slingorna, då de både har gemensamma och egna delar?
2: Kan man skapa cirkulära vägar, eller blir de automatisk polygoner då? Och kan man använda en polygon som en väg, utan att det innebär några problem?

  1. Skapa rutt-relationer för varje enskild slinga och inkludera de stigar/vägar som ingår som medlemmar i relationen. T.ex.:

[relation]
type=route
route=running
name=??
distance=??
operator=??

[relation members]
medlem 1
medlem 2
.
.
.

  1. Vägar (ways med highway=*) blir inte areor om man inte sätter area=yes. Vill man vara säker på att det inte ska tolkas som en area så sätter man area=no

Jag har gjort några trevande försök med motionsspår också. Är inte helt klar med detaljerna ännu dock (work in progress).
Det här är ett område jag jobbar med där jag har lagt till relationer för motionsspår och liknande:
http://hiking.lonvia.de/?zoom=14&lat=59.5217&lon=17.87848

Det är väl inte direkt något stilbildande exempel men det skall nog bli bra vad det lider:)

Ser ju bra ut. Verkar bara som du får göra multipla relationer för samma rundor också om de fungerar som skidspår (route=piste + piste:type=nordic + piste:grooming=? + piste:lit=? … etc) på vintern. Går ju att kolla lite vad grannen i öster håller på med :wink: http://www.latukartta.fi/

Jag har kartlagt några motionsspår i göteborg.
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/WikiProject_Sweden/G%C3%B6teborg
Dock har jag använt route=running vilket innebär att den inte dyker upp på “hiking”-kartan. Dock ser jag det som “bra” då jag tycker att dessa inte är vandringsleder. Om dessa renderas på någon karta överhuvudtaget är jag osäker på. Funderade faktiskt på att göra ett eget renderingsförsök någon dag…
Rätt eller fel, mina taggar är ju lätta att ändra på nu när det är kartlagt :slight_smile:

Jag fixar med motionsspåren runt Trollhättan. Är det någon som har tips på hur man skiljer på motionsspår med och utan elljus?

Man taggar vägarna som ingår i relationerna med lit=yes eller no. Kan kanske sätta lit=yes som tag i relationen också.

I övrigt får man snabbare svar på svenska mailinglistan (http://lists.openstreetmap.org/listinfo/talk-se) eller IRC-kanalen (#osm.se @ irc.oftc.net). :wink: