Moped=yes ja mitä ihmettä...

Olen nyt tutkinut asiaa ainakin tunnin. :smiley:

Tarkoitukseni oli nähdä voiko OSM:n kautta nähdä “mopoilla ajo sallittu” pyörätiet pääkaupunkiseudulla. Vastaus on = yes, https://overpass-turbo.eu/ on tähän sopiva työkalu. Tulokset näyttivät kylläkin ns. hieman oudoilta, joten totesin, että pommitan Helsingin kaupunkiympäristöä ajantasatiedosta (2013 mopokartta ei ilmeisesti ole enää paikkansapitävä) ja yritän saada tiedon jostain muualta.

Tämä jäi kuitenkin vaivaamaan, ja olen todennut seuraavaa:

OSM wiki (intl., suomi) ovat mopotiedon kannalta surkeassa kunnossa. Kartan piirto-ohjeissa moped=yes tai traffic_sign:3 = FI:871[Sallittu mopoille] ei ole mainittu, mopoilutiedon lisäämiseen ei ohjata mitenkään; piirto on lähinnä ajateltu pyöräilijöiden tekemää muokkausta ajatellen. Eri muokkaajat käyttävät eri käytäntöjä.

Yritin kyllä hakea täältä keskustelua aiheesta, yksi käyttäjä on asiasta maininnut: https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?pid=102985#p102985

Pyöräilykartan tyyli ei erottele moped=yes tagiä mitenkään visuallisesti, vaikka sillä on mielestäni selkeästi kartan käytön kannalta merkitystä. Olemassa olevan “Mopoiludatan” näkymisestä hyötyisi normikäyttäjät sekä HSL että HePo puhumattakaan mopoilijoista.

“Mopo” määritelmänä on tägeissä ja wikissä ohitettu täysin, ranska/belgia + saksa (mofa 25kmh) näyivät intl. wikissä, mutta aikamoiselta sotkulta näyttää (yli 10v vanhaa ohjetta). Suomessa on otettu käyttöön C12 ja C15 ( https://vayla.fi/vaylista/liikennemerkit/kokonaan-uudet-merkit ), ja L1e selkeästi erotellaan muista ajoneuvoista TLL:ssä joten olisi tässä kyllä parannuskohtaa jota en itse osaa alkaa selvittämään OSM yhteisölle. En usko että L1e muutos on ainoastaan Suomessa muuttunut viimeisen viiden vuoden aikana, mutten käynyt tarkistamassa muita kieliä.

Tällä sain aika hyviä tuloksia https://overpass-turbo.eu/

[out:json][timeout:25];
(
  node["moped"="yes"]({{bbox}});
  way["moped"="yes"]({{bbox}});
  relation["moped"="yes"]({{bbox}});
);
// print results
out body;
>;
out skel qt;

Ja käytännön kokemus aiheesta - koetappa ajaa mopoille sallittuja kevyenliikenteenväyliä tms. jos pysyt sellaisella enemmän kuin 5 minuuttia olet jo aika taituri. Eli se Sallitty Mopoille tms. merkintä on kyllä aika satunnainen tuolla todellisuudessakin ja käytännössä niiden seuraaminen on liki mahdotonta. Olen yrittänyt - ei onnistu ilman suurempaa paikallistuntemusta.

Joten se että niin sekalainen tieto olisi hyvin hallussa OSM datassa on kyllä toiveajattelua.

Joo tätä olen nyt lisää miettinyt ja täytyy todeta että on turha olettaa että OSM yhteisö olisi mopoilun pelastaja :laughing: Yritän saada jotain kanavaa kautta nyt ensiksi Helsingistä vastuullista virkamiehistöä heräämään L1e-luokan olemassa oloon. Jo olemassa olevat reitit pitäisi ties kuinka monensien perusparannusten jäljiltä tarkistaa ja kyltittää uudelleen, olen valittanut joistain yksittäisitä puutteista ja ne on näemmä vuoden aikana korjattu.
Mutta jos nopeuksia pudotetaan edelleen vaikuttaa todennäköiseltä että mopoilu yhdistetyiltä kevleiltä loppuu joten moporeitit poistuvat “luonnollisesti”.

Kehä ykkösen pohjoispuolta voi ajaa ainakin 30 min mopolla, noin Malmin hautausmaalta ehkä Espoon Mäkkylänmetsään :wink:

Tietoisuutta ainakin olen nyt vähän lisännyt täällä että ehkä siitä on jotain apua, aion kyllä korjata esim. Itäväylältä moped=yes pois jonain päivänä.

Jokainen pienikin askel on aina etenpäin - tälle ehdoton peukku :slight_smile:

Onhan aika kattavia maastopyörä ja moottorikelkkakarttoja saatu aikaiseksi joten ei kai mopoilukarttakaan olisi mahdottomuus.