Midlertidige trafikændringer

Er der nogle retningslinjer for, hvornår man bør ændre kortet ved midlertidige vejlukninger, ændringer af ensretning og lign?

I Aarhus går de nu så småt i gang med en større omlægning af trafikken omkring Vesterbro Torv. Den nordlige del af vejen omkring torvet lukkes helt af for trafik (torvet udvides), den sydlige vej bliver til busgade. Desuden bliver der indført nye ensretninger, bussluser og lyskurve på nogle af de tilstødende veje. Altså en ret gennemgribende ændring for de tusindvis af billister, som dagligt kører denne vej gennem byen.

Sagen er, at selvom der laves alt dette nu, så har byrådet vist endnu ikke formelt vedtaget at ændringen skal være permanent (såvidt jeg forstår). Er det ok at lave rettelserne på OSM straks vejændringerne laves ude i området, selvom det først afgøres senere på året om det er den endelige udformning?

Der er andre eksempler i byen på, at “midlertidige” omlægninger venter årevis på en endelig beslutning. Selv hælder jeg derfor mest til at rette kortet med det samme, da det som sagt påvirker ruteplanlægningen gennem midtbyen ret markant. Også selvom den endelige udformning måske ikke ligger fast.

https://aarhus.dk/demokrati/projekter-og-samarbejder/byudvikling/nyt-vesterbro-torv

‘Map what’s on the ground’ siger wikien.

Det lyder fornuftigt, og nok også mest passende i dette tilfælde.