U srijedu 29.01.2025. u 18:00, Fakin Craft Bar, Ulica grada Vukovara 68 u Zagrebu, nastavljamo sa druženjima u živo. Bez obzira jeste li početnik u OpenStreetMapu ili iskusni korisnik, pridružite nam se!
Drago mi je da nas je svaki put sve više, što novih što starih! Ali morati ćemo uskoro pronaći više okrugli stol da svi čujemo sve… Tako da evo par crtica što sam uspio zapamtiti sa jednog kraja stola (bilo je još svačega, ali ne vodim zapisnik live a kasnije je teško pobrojati sve. Dopišite i drugi što sam zaboravili ili što imate dodatnih informacija / linkova, a tko nije bio pridružite nam se slijedeći put!) :
dogovori za mapathon; ideja iD i zgrade jer je jednostavno za start, koja lokacije (neka gdje nemamo LIDAR); provjeriti ima li iD zadnje DGU DOF-ove (i pripremiti da budu spremni); ideje za par 5-minutnih prezentacija dodatnih alata (StreetComplete?)
dobili dozvolu za SotM Croatia #2 u sklopu dorscluc.org, ideje oko predavanja, radionica, želja i pozdrava. Tko ima ideje, trebamo predavače! Izrada letaka za SoTM Croatia, dijeljenje i vrbovanje na nadolazećem FOSDEM-u, keynotes?
Panoramax slike za OSM, kako montirati 360 kamere na bicikle i aute, dogovor za hardver za hrvatsku instancu, samostalna app za snimanje cijelog puta, ali i razne mobile mapping aplikacije dodaju (ili planiraju) podršku za Panoramax fotke za POIs (Vespucci, Every Door, …) uz veš postojeći MapComplete.org webapp
welcome tool za nove HR mappere radi
dogovori oko nadogradnje osm-hr.org hardvera i softvera