Mass edit σε φαρμακεια με προσθηκη amenity=pharmacy στο shop=chemist

Γεια χαρα!

Ο χρηστης Αντρε χρησιμοποιει σκέτο shop=chemist για φαρμακεια που εκτελουν συνταγες. Αυτο ειναι αντιθετο με τα guidelines του OSM. Αν ο χρηστης διαβαζει το φορουμ θελω μια επιβεβαιωση οτι δεν κανω λαθος και αν προτιθεται να προσθεσει το tag amenity=pharmacy σε ολα τα φαρμακεια που εχει ο ιδιος επεξεργαστει και εκτελουν συνταγες. Παραληλα θελω τη γνωμη της κοινοτητας ωστε αν ο χρηστης δεν μπορει να προσθεσει το tag ο ιδιος η δεν απαντησει σε ευλογο διαστημα να προχωρησει η διαδικασια του mass edit παντα με τη συμφωνη γνωμη της κοινοτητας.

Ευχαριστω!

Refs:

https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:amenity%3Dpharmacy

Έχεις κάνει προσπάθεια να επικοινωνήσεις απευθείας μαζί του, να κάνεις π.χ. σχόλιο σε changeset;
Δεν νομίζω ότι είναι εδώ στο forum αν δεν κάνω λάθος.

Για την αλλαγή πάντως δεν έχω αντίρρηση εγώ, όντως όπως λες είναι άλλη η χρήση του chemist, που νομίζω μάλλον δεν υπάρχει καν σαν χρήση στην Ελλάδα.

Πληροφοριακά, υπάρχει taglist για την Ελλάδα (και τα φαρμακεία) εδώ:
https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Greece/Taglist#Ιατροφαρμακευτική_περίθαλψη

1 Like

Του εστειλα και PM και comment σε changeset φαρμακειου πριν λιγο λεγοντας να γραψει στο thread. Ειδα να κανει updates με το StreetComplete αλλα δεν εχει απαντησει. Δεν ξερω αν το app δειχνει ΡΜ. Anyway…

Ανεβασα το διορθωμενο osm εδω. WeTransfer - Send Large Files & Share Photos Online - Up to 2GB Free

Ειναι validated και ετοιμο για upload. Ειναι τα 83 non branded φαρμακεια στην Αθηνα που εχει επεξεργαστει ο χρηστης. Ειναι τα πιο safe για αμεσο import. Υπαρχουν κι αλλα φαρμακεια με αυτο το προβλημα αλλα καλο ειναι να γινει το mass edit σε βηματα.

Υπαρχει χρηση shop=chemist στην Ελλαδα για καταστηματα οπως τα Lilly Drogerie που εχουν ανοιξει στην Αθηνα που ομως δεν εκτελουν συνταγες. Γι αυτο αφαιρεσα καλου κακου τα branded.

Θελω να κανει το update καποιος εμπειροτερος με το OSM που μπορει να τσεκαρει τα tags και να δει αν πρεπει να αλλαξει κατι αλλο αλλα μπορω να το κανω εγω αν μου δωθει ΟΚ.

1 Like

Καλησπέρα και συγγνώμη για την αναστάτωση. Δεν το έχω με τα mass edits, όποτε ας το κάνει κάποιο άτομο που γνωριζει

Μην ανησυχείς, δεν είναι τόσο critical τα φαρμακεία.
Κάνε το update.

Done!

1 Like