Hoi, de steigers worden naar mijn idee idealiter als gesloten way (area) ingetekend zodat het naar verhouding kan worden weergegeven (Standard Carto doet dat overigens -zeker bij lijnelementen- voor dergelijke kleine steigers nu nog bovenproprotioneel groot op hogere zoomniveau’s, maar de enige manier om het goed te *kunnen * renderen is om de area weer te geven ipv een lijn.
Afhankelijk van de gemeente kan BGT een goede basis zijn voor de geometrie.
Een aanvullende node zou naar mijn idee niet moeten (one feature, one element); ik heb veel van deze steigers gezien vanaf het water, maar niet met een boei ervoor die als node gemapt moet worden (en in het het door Allroads aangehaalde voorbeeld https://www.openstreetmap.org/node/5821228268 is ook niet duidelijk *wat * die node zou moeten zijn (geen “top-level tags”, maar zijn er alleen kenmerken).
Marrekritte zelf zou inderdaad als operator moeten worden getagd en niet als name.
(hoewel het wel een beetje te begrijpen is dat mensen dat zo taggen, het is in de watersportwereld echt een begrip en wordt in het taalgebruik ook wel eens buiten het eigenlijke gebied gehanteerd, zoals Spa en Maggi ook breder worden gebruikt)
De steigers zijn doorgaans voorzien van een bord met de het specifieke nummer (zie hieronder), dat nummer kan in de [name] of in de [ref] key, afhankelijk van de insteek.


[ref] klinkt in eerste instantie (vanuit gebruik bij wegen) misschien logischer, maar vindt het een twijfelgeval (en heb het eerder onder [name] getagd: bij een weg heb je een doorlopend nummer (de ref) voor verschillende terwijl de [name] op verschillende delen kan wijzigen. In dit geval is het de *enige * soort aanduiding van het object (er is niet een *ref *naast een name), hij is expliciet vermeld, voor het gehele object (niet een deel, zoals bij genummerde ligplaatsen aan een en dezelfde steiger in een jachthaven) en ook nog eens uniek voor alleen voor dit object (anders dan *ref * bij wegen, waar de N34 voor een hoop wegdelen met verschillende namen wordt gebruikt.
Voor het renderen maakt het overigens niet uit, dat wordt in Standard Carto zowel gedaan als het nummer in de [ref] of de [name] staat (erg handig voor oriëntatie en als je ergens afspreekt).
Voor het op redelijke wijze kunnen vinden van data met bevragingen is het wel erg prettig als de data in dezelfde variabelen staat (dus de naam/ref zoals PR44 hierboven niet bij de ene helft van de steigers in de [ref] en in het andere geval in de [name].
Daarom lijkt het uniformeren hiervan me goed, of het nou naar de [name] of de [ref] gaat.
*Wat heeft jullie voorkeur?
Overigens kan je bij een deel van de plekken (op het veldje achter de steiger) ook legaal wildkamperen.
https://www.marrekrite.frl/varen/kamperen/
Dat soort informatie is ook erg waardevol voor gebruikers van OSM (in sommige gebieden is “paralegaal” wildkamperen praktisch lastiger / duurder dan in andere).
Daarvoor kan de tag backcountry=yes worden gebruikt in aanvulling op tourism=camp_site
https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:backcountry
Zag deze verzamelsite toevallig, zal eens informeren of overname is toegestaan, was zelf ook al begonnen met taggen in de Wieden en wil het op mijn kaarten ook gaan renderen.
https://sites.google.com/site/paalkampeerders/locaties