Mapping voortgang tonen.

Hier zit ik al een tijdje over te denken: Ik zou graag eens, van ‘mijn’ werkterrein, vanaf September een reeks exports willen zien, zodat je de voortgang kan volgen. Een setje plaatjesbestanden zou mooi zijn van bijvoorbeeld elke week. Die kan ik dan simpel in bv een powerpointpresentatie achterelkaar tonen.

Bestaat er een mogelijkheid om dat te doen? Ik weet dat elke edit een date/time tag heeft ergens, dus het zou in principe mogelijk moeten zijn van elke datum een map te renderen. Nou zoek ik eigenlijk niet iets waarvoor ik zelf in dat API/Java geneuzel moet duiken. Iets meer kant-en-klaars dus.

Ik maak zelf wel af en toe een export van een bepaald gebied, maar ben daar nog maar recentelijk mee begonnen en de reeks is dus absoluut niet compleet.

Ik heb zojuist http://labs.geofabrik.de/history/ geprobeerd. (Alle beweging vanaf september is van mij): http://labs.geofabrik.de/history/images/2016.gif , maar de begindatum is alleen in te stellen op drie mogelijkheden en de laatste is 2007-07, dus je zit eerst tegen een weinig interessant plaatje aan te kijken omdat ik pas in september 2008 begonnen ben. Een reeks exports van de osmarender map zou het mooiste zijn en niet die stippeltjes van geofabrik, alhoewel die ook al wel cool zijn hoor!

Wie weet er wat over te vertellen?

Kijk eens bij http://www.itoworld.com/product/osm/map en creeer een account. Dan kun je over een tijdsbestek zien wat er veranderd is in een bepaald gebied.

Account is gecreeerd. Ik ben momenteel ermee aan het spelen en het ziet er al weer een stapje leuker uit dan de stippen van geofabrik , maar het is nog geen osmarender map natuurlijk.

Het geeft wel een wereld aan informatie over bijvoorbeeld andere users in jouw onmiddelijke omgeving. Erg leerzaam!