Maatwerkkaart in de auto met max. snelheid, weer, files en flitsers

Mijn auto heeft een groot touchscreen met een webbrowser in het dashboard. Meestal is het scherm in een splitscreenmodus en kan ik in de browser een maatwerkkaart tonen. De auto zelf heeft ook navigatie met verkeersinformatie, maar deze is gebaseerd op G**gle in een gesloten software en van slechte kwaliteit t.o.v. van via OSM en andere open bronnen te maken is.

Nu had ik snel wat bijeengeraapt voor een eenvoudige pagina, bijvoorbeeld:

maar zoals je ziet is vele informatie een herhaling van een projectie op de kaart van Nederland. Aangezien de browser niet heel snel is, volstaat een eenvoudige kaart die zichzelf update.

Wat ik wil bouwen is een statische maatwerkkaart van Nederland, of een deel van Nederland (noord, midden of zuid), in SVG- of PNG-formaat. Deze wordt bijvoorbeeld elke minuut opnieuw gegenereerd en de browser zal zich dan verversen. Geen input van de gebruiker is nodig. Wat in deze kaart te zien zou moeten zijn is:

  • de wegen met (waar praktisch) hun namen zoals A- en N-wegen
  • twee- of eenrichtingsinformatie op de wegen
  • de maximale snelheid op dat moment, voor veel snelwegen is die afhankelijk van het moment van de dag
  • drukte op de weg, wegwerkzaamheden, ongelukken of file-informatie, indien mogelijk
  • eventueel verstoringen in busvervoer (stad en streek) omdat dat kan duiden dat er iets op de weg aan de hand is
  • eventueel een laag met geanimeerd radarbeeld met regenbuien, ofwel in apart kaartje ernaast, net als bijvoorbeeld verkeerscamera

Ik weet het, apps zijn er genoeg, maar tijdens het rijden wil ik daar verre van blijven.

Wie heeft al eens zoiets gebouwd? Wie heeft er nog meer behoefte aan een dergelijk kaart?

Mogelijkerwijs gaat dit een redelijk aantal gebruikers opleveren, dus naamsvermelding van wie meewerkt is geen probleem.

Voordat je het wiel opnieuw gaat uitvinden, denk ik dat je beter eens op andere gespecialiseerde fora voor of de auto of het OS kunt zoeken naar zoiets. Ik weet dat er op XDA heel veel info te vinden is over Android Auto, maar ook merken met een meer dichtgetimmerd OS kunnen rekenen op bovengemiddelde interesse van tweakers e.d.

Terechte opmerking maar is helaas geen Android. Aangezien het automerk een sterk contract met de huidige kaartprovider heeft en er prat op gaat alle software zelf te ontwikkelen in een hardened fork van Linux denk ik niet dat daar veel ruimte is. Al heb ik er wel een aantel bug reports ingediend. Eens kijken hoeveel maandelijkse updates daar voor nodig zijn.

Zomaar een gok omdat je alle laadpunten hebt ingevoerd: Tesla?
Denk dat dit nog wel even kan gaan duren, want het gaat daar allemaal niet zo heel erg goed en er zijn zelfs al voorspellingen dat het merk 2019 niet gaat halen, wat ik wel jammer zou vinden.
Weet niet of je deze website kent. :wink: