Maastotietokanta ja tietojen importtaus

Nyt kun tiedetään, että maastotietokanta on avattavien sisältöjen joukossa, niin otin varaslähdön ja pullautin ajatuksiani tietojen importtauksesta wikiin: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Fi:Maastotietokanta

Nyt on mahdollisuus sekä mokata pahasti että tehdä asiat fiksusti (olettaen siis, että lisenssi ei tule olemaan ongelma jne) ja mielestäni tuolla sivulla summaan aika hyvin ainakin erään fiksun tavan hoitaa asiat. Mielelläni kuulisin kommentteja ja ehdotuksia siitä, miten importtien kanssa tulisi toimia.

Kirjoittelen vielä myöhemmin asiasta lisää, sillä mielestäni import EI lopu siihen, kun aineisto on tietokannassa. Tästä lisää myöhemmin.

Semmoinen suuri työ olisi tehdä tietomallien vertailu. Eli siis otetaan tuo MTK:n 500 luokkaa. Sitten otetaan joku ote Suomen OSMn tageista. Sitten ruvetaan vaan pähkimään mikä menee minnekin…

Lueskelin wikisivun mietteitä, enkä olisi paremmin osannut noita itsekään ajatella. Kohta kukaan ei enää käytä kaupallisia karttoja, kunhan tärkeimmät tiedot saadaan OSMiin (ja kunhan yleisimpiin päätelaitteisiin saadaan ohjelma, joka käyttää OSM-pohjaista vektorikarttaa).

Tagikäännöksistä olisi ehkä hyvä koostaa jonkinmoinen wikisivu keskustelun pohjaksi ja tarkennettavaksi edelleen, toivottavasti jo ennen posiki:n ehdottamaa kokoontumista.