Legenda en Garmin

Een vraagje over de legenda op OSM.
In het gebied in onderstaande link:
http://www.openstreetmap.org/?lat=28.7728&lon=-17.81459&zoom=15&layers=M
staat een wandelroute afgebeeld, de PR LP 6. Dat is een wandeling die in principe elke toerist in een dag zou moeten kunnen voltooien. Op het plaatje is halverwege een doorsteek van noord naar zuid te zien, die op de kaart op dezelfde manier getekend is als de rest van de route. De legenda (map key) is hier niet echt behulpzaam, omdat deze streeplijn er niet bij staat. Op het eerste gezicht lijken beide paden mij gewoon goed begaanbaar. Maar als je er dan in het echt bent, dan blijkt ineend die doorsteek totaal niet te doen zonder touwen. In JOSM staat de volgende key bij dat pad: “sac_scale demanding_mountain_hiking”, maar dat blijkt niet echt uit de kaart.

Nu is mijn vraag: hoe kun je hier het beste mee omgaan? In JOSM is blijkbaar info aanwezig die mij zou kunnen waarschuwen, maar op de kaart ontbreekt die info.

Als je op het witte plus symbool klikt rechtsbovenin de kaart kan je op gegevens zien welke data er nog meer aanhangt.
Zo zie je dat op het pad de volgende tags hangen:

sac_scale: demanding_mountain_hiking

smoothness: horrible

Je kan vervolgens op details nog meer zien:
http://www.openstreetmap.org/browse/way/57835883

PS ik snap het verband met Garmin in je vraag niet

Bedankt voor je antwoord, dat van die extra data wist ik nog niet. Erg handig!

Ik noemde Garmin in mijn vraag omdat ik eigenlijk bedoelde dat je vanaf je PC met internet natuurlijk meerdere bronnen hebt, zoals JOSM, of het trucje dat jij nu noemt. Maar als je ergens buiten bent met een dergelijke kaart op je Garmin dan kun je voor zover ik weet niet bij die info. Of vergis ik me?

Daarin heb je gelijk, het enige wat de gebruikelijke Garmin osm kaarten laten zien is een stippellijntje o.i.d. dat er een voetpad ligt.
Ik weet niet wat openmtbmaps daar laten zien, misschien iets meer dan dat?
http://openmtbmap.org/about-2/map-legend/
http://openmtbmap.org/download/

Wil je meer dan zal je zelf aan de slag moeten mbv mkgmap:
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Mkgmap

Dan kan je je eigen hiking map renderen met alle opties die je wilt laten zien.

Edit:
openmtbmap laat idd veel meer zien, die doorsteek staat daar als T3 Demanding mountain hiking afgebeeld.

Vreemd, ik heb ook een kaart van mtb-maps, maar daar staat die doorsteek op als primary road. Omdat ik vaker dat soort vreemde wegen zag staan, heb ik die MTB-map al snel uitgeschakeld en ben gewoon de normale OSM map gaan gebruiken. Heb jij de MTB map van Spanje gebruikt of die van de Canary islands?
Ik heb namelijk die van de Canary Islands, maar die vind ik totaal onbruikbaar.

Maar om terug te komen op mijn eigenlijke vraag: Het is dus verstandig om 2 kaarten van een gebied mee te nemen als je van plan bent er te gaan wandelen? Een normale, voor alledaags gebruik en eventueel routing met de auto, en een speciale kaart gericht op wandelen. Eigenlijk net zoals met papieren kaarten dus…

Heb de Canary islands net even gedownload. Misschien had je een oudere versie? Het kan zijn dat de layout is verbeterd sindsdien, of dat de TYP file niet goed werkte waardoor je rare dingen krijgt te zien als primary roads ipv hiking trails.

Hier een screenshot:

De layout heeft ook niet mijn voorkeur maar er staat heel wat info op die kaart.

In de TYP file van Velomaps (dezelfde maker als van OPENMTB maps) zitten fouten. Zo wordt de polygon “unpaved road”, track grade 1 o.a. gebruikt voor geasfalteerde “minor roads”.