lage-emissiezone (LEZ)

Is die LEZ al ‘accuraat’ gemapped in OSM ?

https://www.lez.brussels/nl/content/kaart

https://www.openstreetmap.org/relation/7966939

Aanvullend: ook die voor Gent en Antwerpen zijn gemapt

hmm… beetje eigenaardig, dat die R0 niet word meegerekend in die LEZ:roll_eyes:

Nee hoor. Da’s in veel gevallen zo, de péripherique in Parijs valt ook buiten die zone. Je moet ergens een grens trekken, en op wegen met veel doorgaand verkeer, zonder bestemming in pakweg brussel / parijs / … kan je het bijna niet maken daar plots toegang te ontzeggen als er geen realistisch alternatief is.

Voor die in Gent is het geloof ik de B401 die een een stukje ‘insnijdt’ richting centrum ook.

Ik vermoed zelfs dat de R0 daar een zeer uitgesproken karakteristiek heeft voor uitzonderlijk vervoer, en dat je dergelijke dingen gewoon niet KAN met een voertuig wat binnen een LEZ toegelaten wordt.

Als het dan toch neerkomt op ‘betalen binnen LEZ’ , ben benieuwd of er dan geen ‘perikelen’ ontstaan op die ‘grens’:stuck_out_tongue:

Ongeacht wat een kaart zegt, in de praktijk moet je toch nog altijd even verifiëren hoe de borden staan.

Er is zelfs een precedent in de rechtspraak die aangeeft dat zelfs in een geval van ‘toen ik zag dat de LEZ hier begint, ik geen andere kant meer uit kon’ niet telt als excuus, en dat lijkt me wel een gevaarlijke ( https://www.gva.be/cnt/dmf20190128_04136182/oldtimer-eigenaar-naar-raad-van-state-tegen-lez-zone-ik-moet-nu-in-de-garage-rondjes-rijden-dit-is-toch-een-grap )

Ik heb evenwel de uitspraak niet opgezocht, ik neem het krantenartikel gemakshalve voor waar aan.

waarschijnlijk bedoel je deze → https://www.gva.be/cnt/dmf20190628_04484051/lez-is-een-boobytrap-van-de-stad-antwerpen-ge-kunt-niet-niet-gepakt-worden