Kuusi puuttuvaa valtateiden pätkää

Selasin eilen (7. tammikuuta 2008) karttaliittymän ja Potlatchin avulla Suomen läpi, ja tilanne näyttäisi olevan suurinpiirtein se, että valtateistä (numerot 1-29) puuttuu enää seuraavat pätkät:

Hankasalmi-Suonenjoki (VT 9)
Kokkola-Kyyjärvi (VT 13)
Vaala-Kajaani (VT 22)
Varkaus-Joensuu (VT 23)
Kalajoki-Ylivieska (VT 27)
Haapajärvi-Iisalmi (VT 27)

Tunnen nämä tienpätkät henkilökohtaisesti melko hyvin. Perusvaltatietä ilman mitään erikoisuuksia. Voisin nuo kyllä Landsatin ja Yahoon kuvien perusteella piirtää (vaikkapa FIXME -tagin kera) ja tiennimitiedot jäisi sitten myöhemmälle päivittämiselle.

Kannattaisiko näin tehdä, niin saataisiin sentään kartalle nuo tiet? Sama koskee myös noita muita mainitsemiasi teitä. Nuohan saa sitten säädettyä vielä tarkemmin kohdalleen myöhemmin jos/kun joku ajaa nuo gepsin kanssa läpi.

En ole nähnyt missään mainintaa tai keskustelua siitä miten paljon rautateitä ja maanteitä kannattaa yksinomaan satelliittikuvien perusteella tehdä. Toisin sanoen, täytyykö aina olla gps-reittiä tukena, että noita maanteitä kannattaa kartalle raapustaa?

Tiedän itse Pohjanmaalla sekä Pohjois-Pohjanmaalla lukuisia tienpätkiä, jotka olisin valmis kartoittamaan noiden landsatin kuvien sekä muistini perusteella.

Kyllä ainakin omasta mielestäni noita voi satelliitista tehdä edellyttäen, että tie erottuu selvästi ja kuvat ovat oikealla kohdalla niissä pisteissä, joissa voi verrata jotain valmiina olevan tien sijaintia kuvien sijaintiin.