Kustlijn Zeeland/Zuid-Holland

Van het Europese EMODnet Bathymetry project (http://www.emodnet-bathymetry.eu/) zal binnenkort een update verschijnen. Deze versie gaat OSM als laag toevoegen (zonder water polygonen) zodat het land gedekt wordt door een OSM WMS en het water door een 1/8 arc minute bathymetry DEM.

Om een goede aansluiting te krijgen tussen de bathymetry DEM en de OSM data maken we gebruik van de OSM kustlijn (voor visualisatie en als masker) zoals die op openstreetmapdata door Jochen Topf wordt aangeboden. Probleem wat wij hebben is dat de land-water scheiding van het Grevelingenmeer en de Haringvliet niet is opgenomen is in deze kustlijn dataset. Jochen geeft aan dat hij een automatisch proces volgt en dus afhankelijk is hoe de data lokaal is gecodeerd.

Zie hieronder een afbeelding van de kustlijn van openstreetmapdata.

De kaart van Nederland ziet er zo een beetje vreemd uit (hoewel het cartografisch op een mondiale schaal wellicht consistent is).

Mijn vraag aan het forum is (voor zover dit niet eerder is besproken en anders is besloten), is het mogelijk om ook de land/water scheiding van het Grevelingenmeer en Haringvliet zodanig te coderen dat het net zoals de oevers van het IJsselmeer in de kustlijndata wordt opgenomen.

Alvast bedankt.

George