Kruising met 'viruele' wegen de juiste manier?

Er is een gebruiker die heel vlijtig kruisingen heel complex aan het maken is met alle mogelijke verkeersbewegingen als aparte weg ingetekend.

http://www.openstreetmap.org/?lat=52.200639&lon=5.930721&zoom=18&layers=M
http://www.openstreetmap.org/?lat=52.178924&lon=5.970224&zoom=18&layers=M

Wat vinden jullie hier nou van, is dit de manier waarop kruisingen moeten/mogen/niet gemapt worden?

Goh dat dat nou net in Apeldoorn gebeurd ;),

Ik moet zeggen dat ik het niet erg vind. Er staan ook vaak borden bij dat soort afslagen dus het is ook nog conform de realiteit. De kaart wordt er niet mooier van, dat weet ik ,maar we mappen niet voor de kaart. Dus volgens mij laten zo,

Hugo

't Ziet er niet verkeerd uit. Serieus werk. Nodig is het niet. Soms is Kiss (Keep it simple and stupid) verstandiger. 'k Heb voorbeelden van een soort spaghetti rotondes gezien die echt een ramp voor de kaart waren.

Eggie

Nou ja, realiteit, ik dacht dat we wegen als lijntjes mappen, niet elke baan tussen twee stippellijntjes op een plaat asfalt? Bij snelweg afslagen begint het lijntje van de afrit ook pas wanneer de doorgetrokken streep begint…

Edit: Nog meer, met zelfs tertiare wegen die de busremise in gaan :roll_eyes:
http://www.openstreetmap.org/?lat=52.210031&lon=5.978601&zoom=18&layers=M

+1

Dat heeft inderdaad helemaal niets met de realiteit te maken. In het huidige model van OSM is een lijntje een rijbaan, niet een rijstrook.

Het ziet er niet alleen vreemd uit op de kaart. Het maakt het ook onmogelijk om goede aanwijzingen te genereren voor routers. Je krijgt veel te veel aanwijzingen om af te slaan en weer in te voegen.

Die gebruiker in Apeldoorn is overigens niet de enige die zulke spaghetti maakt. http://www.openstreetmap.org/?lat=52.097506&lon=5.07291&zoom=18&layers=M

Dus variant uit http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Lane_tagging_comparison verdient de voorkeur boven http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Lanes_and_complex_intersections_visual_approach ???

Klopt mijn vermoeden dat de spaghettimethode een voorstel is?