Maločas sam pokušao da pronađem Križevce na glavnom OSM sajtu, međutim, nisam uspeo da ih nađem. Nominatim zna i za jedne i za druge Križevce u Sloveniji, i za zaselak kod Kalesije u Bosni, ali za hrvatske Križevce - ne.
Malo sam dalje potražio po okolini i zaključio da ne postoji ni Čakovec. Srećom postoji železnička stanica i čvor na autoputu pa se nekako čovek može snaći.
Pre nego što prijavim bag na Nominatim, malo sam istražio i našao da su Križevci u relaciji svoje administrativne jedinice (Grad Križevci) bili upisani sa rolom label a ne admin_centre kako bi trebalo. Isto tako i Čakovec. Pa sam to popravio. Nisam siguran da je to bio uzrok, ali saznaćemo kad Nominatim osveži bazu.
U svakom slučaju, evo obaveštavam zajednicu o tome, pa ako želite organizovati akciju čišćenja takvih situacija, bar za gradove… Primetio sam da vam po relacijama gradova, općina i naselja često nedostaje admin_centre. Ali izgleda da label zbuni Nominatim.
(Usput, u Srbiji je geodetski zavod otvorio podatke o granicama naselja pa smo ih uvezli i kombinovali s već unesenim podacima u OSM, tako da možemo pomoći ako raspolažete otvorenim podacima).
(Inače, naslov je inspirisan nemačkim štosom za Bielefeld)