Περιοχές Κοζάνης - Kozani area

Θα κάνω ένα θέμα να υπάρχει για οργάνωση σε όποιον θέλει κάτι από την περιοχή μιας και είμαι εδώ.

Έχω ούτε μήνα που ασχολούμαι με το JOSM και βλέπω ότι βοηθάει πολύ για γρήγορη επεξεργασία. Έχω βαλθεί να συμπληρώσω πολύ αναλυτικά tags σε δρόμους εντός και εκτός πόλεων και χωριών αφού τα έχω γυρίσει όλα.

Για την ώρα εμπουτίζω τα χωριά γύρω από την Κοζάνη και κάθε αγροτικό δρόμο.
Περνάω κατάσταση δρόμου με surface - smoothness - lit και sidewalks αρκετά για να είμαι έτοιμος να τα περάσω μετά και μέσα στην πόλη της Κοζάνης να βγαίνει σωστό pedestrian routing.

Οι 3-4 ποδηλατόδρομοι που υπάρχουν σωστά έχουν περαστεί σαν ξεχωριστά cycleways τιμής… ένεκεν που είναι ελάχιστοι, να φαίνονται ξεκάθαρα lol

Γενικά με τρώει να υπάρχει σωστό offset όσο γίνεται καλύτερα (έχουμε φτάσει 2024 δηλαδή) έτσι ώστε να είναι όσο πιο σωστά αποτυπωμένοι οι δρόμοι και αργότερα όποιος έχει όρεξη να περνάει κτίρια και να έχουμε σωστή τοποθέτηση για να μην ξαναασχοληθούμε αργότερα.

Γι αυτό και γράφω αρκετά tracks όταν κυκλοφορώ (τώρα με σκούτερ κιόλας που έφτιαξε ο καιρός) μέσα στην πόλη, ώστε να βγει ένα καλό δημόσιο δείγμα από tracks και να είναι εύκολο/σωστό το offset.

Αφορμή για να ανοίξω το θέμα είναι μια καλή βόλτα που έκανα στο δημοτικό κήπο γράφοντας όλα τα μονοπάτια για επιβεβαίωση του OSM.
Γενικά εδώ το Bing βλέπω ότι χάνει λίγο πιο πολύ και από το ESRI που είναι μάλλον το πιο ακριβές.

Τελειώνω με την πληροφορία που θέλω να μείνει. Έχω βάλει το Imagery Offset Database plugin στο JOSM γιατί είδα ότι το υποστηρίζει ΚΑΙ το Vespucci που χρησιμοποιώ επίσης.
Και με βάση τα δικά μου tracks έχω προσθέσει το πρώτο imagery offset για την πόλη της Κοζάνης στο ESRI world imagery layer. Όποιος ενδιαφέρεται δηλαδή μπορεί να έχει την καλύτερη εκτίμηση υποθέτω ενός… Κοζανίτη.
Και συνεχίζω να προσθέτω tracks μέχρι να είμαι ικανοποιημένος ότι το έχουμε…

Φυσικά λόγω συχνών υψομετρικών εναλλαγών στην περιοχή που είναι και λόφοι και κάμπος το offset είναι αρκετά… τοπικό θέμα και το βλέπω. Πχ στο λόφο της ΖΕΠ θέλει άλλο offset και ας είναι λίγο έξω από την πόλη.

4 Likes

Συνεχίζω να tagαρω λεπτομερώς κάθε tracκ και δρόμο στα γύρω χωριά. Εδώ και μέρες με “τρώει” που βλέπω tertiary ένα χωματόδρομο ανάμεσα σε δύο χωριά.
Σήμερα πήγα να το δω (αφού πραγματικά δεν ήξερα ότι συνδέονται τα χωριά αυτά) και ευτυχώς που δεν κόλλησα από τη λάσπη. Επίτηδες πήγα μετά από βροχή με το απλό αυτοκίνητο…
Έχω βάλει και σχόλια στο changeset.

Μεταξύ Αγίας Παρασκευής και Μηλιάς έβλεπα στο χάρτη να συνδέονται με tertiary road.
Είναι ένας καλός χωματόδρομος που αφορά μόνο την κίνηση προς τα λιβάδια στο οροπέδιο που καλλιεργούνται και σίγουρα δεν το χρησιμοποιεί κόσμος με καθημερινά αυτοκίνητα για μετακινήσεις. Έχει αργιλώδες έδαφος και λασπώνει σε σημεία.
Όπως και ο χωματόδρομος Μηλιά - Αγία Παρασκεύη.
Τα αφήνω σαν unclassified gravel grade3 (μπορεί να λασπώσει σε σημεία)

Είναι ένας χωματόδρομος που δεν πρέπει να φαίνεται σαν “σημαντική διαδρομή” στο χάρτη δηλαδή γιατί κανείς απλός οδηγός δεν πρόκειται να πάει ποτέ από εκεί.

3 Likes