Korkeuskäyrät

Moi!

Onko kellään taitoja ja intoa tuoda korkeuskäyriä Maanmittauslaitoksen materiaaleista? Pinnanmuodot on toisi paljon lisää etenkin retkeilyyn.

Vanhemmat OSM-harrastajat voinevat vielä täydentää, mutta taitaapa olla niin ettei korkeuskäyrien tuontia OSM:iin suositella koska niiden kuvausohjeet puuttuvat kokonaan OSM-wikistä ja sieltä löytyy esim. tällainen sivusto… https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Contour_lines_from_other_Sources

Tässä muuten pari retkeilyyn ja pinnanmuotoihin liittyvää linkkiä, josta voi olla jotain iloa …
https://opentopomap.org/
https://hiking.waymarkedtrails.org/

Jatkanpa vielä hieman tuota kommenttiani. Jonkinlainen perusohjenuora OSM-kartoituksessa lienee myös “Map what’s on the ground” eli sellaista joka ei ole maastossa omin silmin havaittavissa ei pitäisi kartoittaa kuten esim. korkeuskäyrät, maanalaiset putket jne. Hallinnollisia aluejakojahan toki OSM:sta löytyy, joten ne ovat tuon periaatteen osalta “harmaata aluetta”, mutta nämä ovat kuitenkin yhteisön keskuudessa “yleisesti hyväksytty” kartoituskohde, koska ovat saanet omat wiki-sivutkin. Korkeuskäyrät sen sijaan eivät sitä ole.

Lähde : https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Good_practice

No mutta totta vissiin korkeuden muutoksen/maaston muodot näkee, ja vieläpä paremmin ja pysyvämmin kuin vaikka kaupungin nimen.