Koolzaadfietstocht Oldambt 2011

B(l)oeiende Oldambtster koolzaad-merentocht op zondag 15 mei 2011 en presentatie van een bijzonder fietsgidsje “Fietsen over de bodem van de Dollard”

Het koolzaad bloeit in mei volop. Voor de pr-commissie van de afd. Oldambt van LTO-Noord (Land- en Tuinbouw Organisatie) en SLO (Stichting Landschap Oldambt) reden om fietsers uit te nodigen voor twee routes langs mooie plekken in het Oldambt.
Op zondag 15 mei starten twee routes vanaf boerderij-café Mausel in Noordbroek (Noorderstraat 21), een van 35 en een van 65 km. De start is vanaf 11.30 uur tot 16.00 uur. Opgave is niet nodig en deelname is gratis. De routebeschrijvingen worden ter plekke uitgereikt.

Tijdens de 35-km tocht van de LTO kunnen diverse bedrijven en instelllingen worden bezocht, bv. een melkveehouderij- en akkerbouwbedrijf, een kaasmakerij, gemaal Sans Souci, de Noordermolen en andere b(l)oeiende aktiviteiten op het platteland. Voor deze tocht kan ook gestart worden bij Boei 12 in Steendam.
In de 65 km. route van de SLO worden het Oldambtmeer, Hondshalstermeer en Schildmeer aangedaan.

Voorafgaand aan de start van de fietstochten wordt om 11.00 uur het gidsje ‘Fietsen over de bodem van de Dollard’ van de SLO gepresenteerd. In het boekje worden vijf (soms grensoverschrijdende) routes beschreven.
Het bijzondere aan dit gidsje is dat de fietser aan de hand van bodemkaarten kan zien of hij boven of beneden NAP rijdt. Zo krijgt hij een idee hoe het landschap in al die eeuwen gevormd is.

Voor nadere informatie over de fietstochten: PR-cie Oldambt LTO-Noord 0597-413373.